Leicester City FC

Stjärnorna sörjer: ”Jag ber för alla”

Av: 

Martin Tolén

Jonathan Nilsson

FOTBOLL

Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en helikopterolycka.

Nu sörjer fotbollsvärlden hans död.

”Du kommer aldrig få veta hur mycket du har betytt för mig och min familj. Jag är så hedrad och priviligierad över att ha varit en liten del av ditt liv”, skriver Leicestermålvakten Kasper Schmeichel i en lång, känslofylld text.

Fotbollsvärlden är i sorg.

Under lördagskvällen kraschade Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha med sin helikopter bara några hundra meter från Leicesters hemmaarena King Power Stadium efter att thailändaren besökt 1–1-mötet med West Ham.

Och sent på söndagskvällen kom bekräftelsen: Alla fem som var ombord omkom i kraschen. Däribland ägaren Vichai Srivaddhanaprabha, bekräftar Leicester City.

”Det är med stor sorg och ett brustet hjärta som vi kan bekräfta att vår ordförande var bland dem som tragiskt omkommit”, skriver man i ett uttalande.

Sörjs av en hel fotbollsvärld

Redan under gårdagen strömmade tankarna in till Leicester och dess ägare från ligakollegorna.

”Helikopterkraschen ser hemsk ut. Jag är inte säker på om några dödsfall rapporterats. Alla tankar går till de drabbade”, skrev bland annat Gary Lineker på Twitter.

Och nu sörjs Srivaddhanaprabhas dödsbesked av en hel fotbollsvärld.

”Jag ber för alla inblandade i helikopterolyckan i Leicester”, skriver Arsenalstjärnan Mesut Özil på Twitter.

”En sorglig dag för fotbollen. Mina tankar och böner är med familj och vänner till de som tragiskt har avlidit” skriver Liverpoolstjärnan Mohamed Salah på twitter.

”Tack för allt du har gjort för mig”

Efter dödsbeskedet strömmade kondoleanserna in från spelarna i Leicester.

Målvakten Kasper Schmeichel sågs gråtande utanför arenan strax efter olyckan och har publicerat en lång och känslosam text på twitter.

”Jag kan inte förstå vad som händer. Jag är totalt förstörd och hjärtekrossad. Jag kan inte tro mina ögon vad jag såg i går kväll. Det känns inte på riktigt!” skriver han bland annat och fortsätter:

”Du kommer aldrig få veta hur mycket du har betytt för mig och min familj. Jag är så hedrad och priviligierad över att ha varit en liten del av ditt liv.”

Jamie Vardy har laddat upp en bild på instagram på de två tillsammans och skriver:

”Kämpar för att hitta de rätta orden. För mig är du en legendar, en otrolig man med det största av hjärtan och själen i Leicester City Football Club. Tack för allt du har gjort för mig, min familj och vår klubb. Jag kommer att sakna dig... Må du vila i frid”.

”Ord kan inte beskriva vad jag känner”

”Helt hjärtekrossad och förstörd över beskedet. En man som var älskad och som alla i klubben såg upp till, en som jag personligen hade den största respekten för. Mina tankar och böner går ut till hans familj och de andra anhöriga i den här tragedin” skriver Wes Morgan på twitter.

”Ord kan inte beskriva vad jag känner. En underbar, snäll, älskvärd man som kommer vara så saknad av allihopa.” skriver Harry Maguire.

Den engelska nationalarenan Wembley, som tidigare under söndagskvällen var värd för en NFL-match, pryds nu av Leicesters lagfärger och klubbemblem för att hedra offren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Leicester City FC

LÄS VIDARE

Bekräftat: Leicesters ägare död i helikopterkraschen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leicester City FC

Premier League

Mesut Özil