Real Madrid CF

Bekräftat: Real sparkar tränaren

”Det finns en stor motsättning”

Av: 

Andreas Käck

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Fiaskot i El Clásico blev droppen.

Nu kommer beskedet att Julen Lopetegui, 52, får sparken av Real Madrid.

– Efter att Real Madrid-styrelsen nu deklarerat sitt beslut vill jag tacka klubben för möjligheten som jag fick, säger Lopetegui.

Real Madrid har fått en usel start på säsongen och på söndagen kom ännu en käftsmäll då man förlorade El Clásico mot ärkerivalen Barcelona med hela 1-5.

Direkt efteråt kom uppgifter om att tränaren Julen Lopetegui skulle få sparken.

Nu verkställs avskedet.

”En stor motsättning”

Vid 21-tiden på måndagskvällen meddelar Real Madrid att de gör sig av med tränaren tillika förre storspelaren.

”Styrelsen har efter ett möte i dag, den 29 oktober 2018, kommit fram till att bryta kontraktet med tränaren Julen Lopetegui. Beslutet, som har fattats av klubbens högsta ledning, görs för att förändra dynamiken i A-laget, då det fortfarande finns en chans att uppnå de sportsliga målen. Styrelsen anser att det finns en stor motsättning mellan kvalitén hos tränarstaben och laget, där åtta spelare var nominerade till (Fifas) Guldbollen, något vi aldrig tidigare sett i klubbens historia, och resultaten som uppnåtts hittills den här säsongen”, skriver man i ett uttalande.

Solari tar över

Man meddelar också att Santiago Solari – som har basat över B-laget Castilla – tar över som ny, tillfällig, huvudtränare.

”Klubben tackar Julen Lopetegui och hans assisterande för deras tid i klubben och önskar dem all lycka i deras framtida karriärer”‚ skriver Real Madrid.

Real Madrid ligger just nu på en nionde plats i tabellen. De har bara tagit en poäng på sina fem senaste matcher.

”De behandlade mig väl”

Sent under kvällen uttalade sig den sparkade Lopetegui. Han tackade då klubbledningen för den korta tiden (två månader) i laget.

– Efter att Real Madrid-styrelsen nu deklarerat sitt beslut vill jag tacka klubben för möjligheten som jag fick. Jag vill även passa på att tacka spelarna för deras slit och hårda arbete samt varenda anställd hos klubben. De behandlade mig väl, säger han.

– Och givetvis vill jag visa min tacksamhet gentemot supportrarna för deras hängivelse. Lycka till under resten av säsongen, avslutar han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Real Madrid CF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Real Madrid CF

La Liga

Julen Lopetegui

Sportbladet Voice