Real Madrids miljövänliga gest - matchtröja gjord av återanvänt material

Foto: TT / REAL MADRID (Twitter: @realmadrid)

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Real Madrid gör en insats för miljön.

Detta genom att deras tredje matchställ kommande säsong enbart är gjort av återanvänt material.

De europeiska toppklubbarnas tredjeställ är sällan något som används ofta. Hemmaställ och bortaställ är ju de två som främst används. Således händer det att klubbarna väljer att experimentera en del med det tredje. Som Manchester United förra säsongen, där supportrarna fick designa en matchtröja på hemsidan innan vinnarbidraget röstades fram.

Denna säsong är det Real Madrid som väljer att experimentera med sitt tredjeställ - genom att ta ställning för miljön.

Under måndagskvällen presenterade nämligen de regerande Champions League-mästarna sin nya tredjetröja för den kommande säsongen. Det udda? Att den till fullo kommer vara gjord av Parley Ocean Plastic. En blandning av återanvänt material.

Testkördes förra säsongen

Tröjan - som är korallröd - är resultatet av ett samarbete mellan klubbens tröjtillverkare Adidas och Parley for the Oceans, en ideella organisationen ägnad åt att väcka uppmärksamhet kring platsföroreningar i haven.

Detta är dock inte första gången som liknande tilltag tas. Real Madrid testspelade med en tröja av liknande material i en match mot Sporting Gijón förra säsongen.

Dessutom använde Barcelona ett tredjeställ av återanvänt material säsongen 2016/17 och Bayern München använde en Adidas/Parley Ocean Plastic-tröja i en match mot Hoffenheim i november.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM