Champions League fotboll (herrar)

Djuric: ”Tänkte shit, detta är coolt”

Av: 

Anders Cedhamre

FOTBOLL

Djuric byttes in och skakade favoritlaget Real – nu siktar han på Blågult

ZÜRICH. Han hoppade in och höll på att vända mot Real Madrid.

Trots att Zürich till sist sänktes av en målvaktstavla förväntar sig Dusan Djuric att han snart får chansen i landslaget.

– Det gick väldigt bra för mig i dag, säger han till Sportbladet.

För 45 år sedan slog Real Madrid ut FC Zürich ur Europacupen i lagens första möte på schweizisk mark. I går i det andra visade resultattavlan 3–0 efter 45 minuter och elva gamnackar iklädda FCZ-kläder tågade ut till omklädningsrummet.

Då rev Dusan Djuric, som fyller 25 år i dag, av sig överdragskläderna och inledde en intensiv uppvärmning.

Med svensken på planen reducerade Zürich två gånger. Letzigrund gungade och fansen, som aldrig tidigare har sett Champions League-fotboll på sin arena, bar fram sina fotbollsknektar. Och Dusan Djuric bjöds på stora ytor.

– Jag var fri ett par gånger och viftade till, men mina lagkamrater såg mig inte. Jag ville göra mål och hjälpa laget, säger han.

”Vi hade våra chanser”

Schweizarna kunde inte ta upphämtningen ända in i kaklet och i stället satte Cristiano Ronaldo sin andra frispark för dagen och Guti punkterade med sin urtjusiga 5–2-lobb på tilläggstid.

– Jag tycker vi stod upp bra mot dom – och vi hade våra chanser. Men Madrid har sina spelare som kan avgöra. Och det gjorde de också. Det är bara att acceptera, säger Djuric och fortsätter:

– Det är kul att möta ett sånt världslag som Real Madrid, men det gick inte vägen för oss idag. Jag fick order om att hoppa in, ha mycket boll och vara aktiv i djupledsspelet, säger han.

”Väl mycket respekt”

Du har sagt att Real Madrid är ditt favoritlag – hur är det att möta spelarna?

– Innan matchen tänkte jag ”shit, detta är coolt”, men när det drar igång slår man av det. Eller ja, jag kanske hade lite väl mycket respekt i början.

Vilken är er målsättning i gruppen efter den inledande torsken?

– Det är omöjligt att prata om poäng. Det kan bli allt från noll till tio.

5–2 är stora siffror, men efter sin CL-debut vågar Dusan Djuric prata om större uppgifter. Nu förväntar han sig ett samtal av Lars Lagerbäck.

– Det är bara att fortsätta spela på det sätt jag gör nu. Jag har gjort mål och assist i ligan och jag tycker att jag är tillräckligt bra för att få en chans i landslaget. Men jag är tålmodig och väntar på min chans, säger han till Viasat Fotboll.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 3,5 miljoner på Europatipset – rygga Sportbladet supersystem här | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)