Nya målet – bli kung

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan ville byta – Mourinho vägrade: ”Han ska göra mål”

1 av 2 | Foto: Foto: AP
ETT UPPDRAG KVAR Zlatan visade flera gånger att han ville byta – men tränaren José Mourinho (lilla bilden) ville ha sin guldklimp kvar på planen. Anledningen: The Special One vill att Zlatan ska vinna skytteligan.

Gång på gång visade Zlatan att han ville byta.

Men Mourinho vägrade.

– Vi firade till sent i natt, jag var trött, säger Zlatan.

– Han skulle spela och göra mål, kontrar Mourinho.

Före matchen mot Siena meddelade Zlatan att han stannar i Inter, enligt bland annat italienska ”Domenica Sportiva”, i kanalen RAI 2. Senare ville han dock inte ens stanna på planen. Men Mourinho vägrade att byta ut honom. Zlatans beteende var det stora inledande samtalsämnet i Italiens största fotbollsprogram i går kväll.

– Jag var trött. Vi firade segern till klockan tre, fyra i natt. Så jag ville byta men jag fick inte, säger Zlatan.

I en lång intervju med RAI där han åter var på gott humör gav han sin syn på det inträffade som enligt honom inte hade något att göra med smällen mot knät utan bara trötthet.

– Jag ville verkligen byta men det märks att Mister (Mourinho) har förtroende för mig. Han ville ha kvar mig och han bestämmer.

Jagar Di Vaio

I studion diskuterades det om Zlatan blev sur för att Mario Balotelli vid sitt mål inte passade honom istället. Zlatan med 22 mål jagar Bolognas Di Vaio med 23 mål, i skytteligans topp. Zlatan förnekar dock helt att han blev sur.

– Jag hade dödat Mario om han inte gjort mål där. Sen gjorde jag också mål och vi vann med 3–0 så allt gick bra.

Zlatan tog själv upp sin chans att vinna skytteligan.

– Jag har även det att spela för, det är viktigt, men inte jätteviktigt. Jag har gjort många mål och är mycket nöjd. Nu blev det ett nytt mål i kväll också. 

Något som gladde även Mourinho. Han tyckte, i motsats till Zlatan, att Balotelli borde ha spelat honom bollen istället för att göra mål själv.

– Mario skulle ha passat där. Det är viktigt inte bara för Ibra att Ibra vinner skytteligan utan för hela Inter. Därför borde han låtit Ibra göra mål istället, sa Mourinho till RAI.

Han sa att han förstod om Zlatan blev irriterad.

– Mario skulle ha passat men han är en ung, naiv spelare. Han gjorde inte som han gjorde av elakhet utan för att han är naiv, han förstår inte.

”Kom ett mål närmare”

Mourinho erkände utan omsvep att han struntade i att Zlatan sen ville byta.

– Jag ville att han skulle spela och göra mål. Han vann inte skytteligan i dag, men kom ett mål närmare Di Vaio, det var viktigt att han gjorde mål i kväll.

Då Mourinho fick frågor om att Zlatan före matchen sagt att han vill stanna i Inter men sen verkade irriterad, svarade tränaren:

– Ibra är en spelare med mycket känslor på planen och det är bra. Jag vill ha spelare med svår karaktär och med personlighet. 

Även Inter-bossen Massimo Moratti fick frågor om intermezzot mellan Zlatan och Mourino och att Zlatan sagt att han stannar. Moratti sa, med tydlig ironi och värme bakom orden:

– Det betyder att han stannar – med den karaktär han har.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN