Premier League

Seger ett måste på Anfield

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Pressen stor på Chelsea och Liverpool

Frank Lampard jublar under fjolårets Champions League-semifinal på Anfield.
Frank Lampard jublar under fjolårets Champions League-semifinal på Anfield.

Manchester United gjorde sitt igår.

Därmed ökar pressen på Chelsea och Liverpool.

Nu möts lagen i en match där båda måste vinna.

– Det kommer att bli mycket svårt, säger Chelseas härförare Frank Lampard till News of the World.

Ett kryss i dagens match gynnar egentligen bara ett lag. Manchester United är fem poäng före såväl tvåan Chelsea som trean Liverpool. Efter dagens match kommer United dessutom ha en match mindre spelad än de båda titelkonkurrenterna som nu möts på Anfield.

– Det är avgörande att vi inte förlorar, men försöker vinna för att hålla Uniteds takt, speciellt som vi har fått ett lyft av att vinna ett par matcher och gått förbi Liverpool i ligan, säger Frank Lampard.

Liverpool vann senast

När lagen möttes på Stamford Bridge den 26 oktober förra året vann Liverpool med 1–0. Nu ska de göra om bedriften på hemmaplan, men man är knappast i toppform. Laget har spelat oavgjort i fyra raka matcher och har därmed tappat sin ligaledning. Managern Rafael Benitez menar dock att pressen inte är särskilt stor på grund av resultaten.

– Jag är nöjd med att vara där vi är, nära toppen. Vi är åtta poäng bättre än vid samma tid förra året och om vi besegrar Chelsea kommer ni att säga att vi är tillbaka i kampen, säger han till BBC.

Svårt mot storlagen

Chelsea har tre raka segrar i ligan, men laget minns fortfarande förlusten mot Manchester United då mästarna krossade Londonlaget och vann med 3–0. Det har dessutom bara blivit en poäng på fyra matcher mot de tre andra storlagen i ligan den här säsongen, Arsenal, Liverpool och Manchester United. Enda topplaget som har besegrats är Aston Villa och det var när säsongen fortfarande var ung.

– Det kommer att bli mycket svårt. Liverpool är ett lag som kan prestera när som helst, ett lag som kan besegra alla. Jag har spelat mot dem tillräckligt många gånger för att veta att matcherna normalt sett är väldigt täta. Vi svek oss själva med vår insats på Old Trafford. Det var inte i närheten av den nivå man måste nå mot ett lag som Manchester United. Att ge bort ett mål strax innan halvtid var avgörande. Sedan föll vi ihop i andra. Vi har inte råd med sådant på platser som Old Trafford. Eller på Anfield, säger Lampard.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League