Hämnden på Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Örebros tränare: ”De var kaxiga i premiären”

ÖREBRO. Först hånade i premiären.

Men i går kom hämnden på Behrn Arena.

– Djurgården uppträdde illa mot oss senast. Så den här segern känns väldigt skön, säger Sixten Boström.

Sixten Boström.
Foto: Foto: BILDBYRÅN
Sixten Boström.

Enligt ÖSK-tränaren ska såväl Djurgårdens tränare som spelare ha uppfört sig mycket kaxigt och stöddigt efter att stockholmarna vunnit med 1–0 mot Örebro i premiären. Och det använde Sixten Boström som tändvätska inför returen.

– Jag påminde spelarna om hur kaxiga och stöddiga Djurgården hade varit mot oss efter förra matchen. Och alla kunde väl se att det var en ganska bra tändvätska för oss.

Ville ge igen

Och vid ÖSK-seger var Boströms budskap till spelarna tydligt igår:

– Jag sa att jag tyckte att de skulle gå ut och säga att det är skönt att vinna över ett bottenlag.

Kan du ge något konkret exempel på vad som irriterade dig efter premiären mot Djurgården?

– Alltså några var väl kaxiga och stöddiga i Djurgården och det sades en hel del grejer. Jag kommer bland annat ihåg att Zoran (Lukic) eller om det var Daniel Sjölund som gick ut och sa att det var väl ingen stor grej att vinna mot ett lag som Örebro. Väldigt märkligt att säga så, inte minst med tanke på vilken sätt som de vann matchen på.

Sjölund dementerar

Boströms landsman Daniel Sjölund själv kan däremot inte bekräfta att han sagt så. Men Djurgårdens mittfältare säger till Sportbladet:

– Det enda som jag tror att jag sa var att det inte är något speciellt att vinna en premiär. Jag har i stället stor respekt för ÖSK och Sixten Boström som tränare.

Efter matchen på stadion var också Boström irriterad på domaren Åke Andreasson som han ansåg bjöd Djurgården på en straff som resulterade i matchens enda mål.

I går var det Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz tur att bli förbannad på samma domare när Örebro fick en straff efter tre minuter.

– Jag har svårt att säga om det var straff eller inte i dag. Men nu är det i varje fall 1–1 i den statistiken också, säger Boström.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN