I karantän – för svininfluensan

FOTBOLL

Micah Richards: Ser på nyheterna hur folk dör av det

LONDON. Englands landslagsspelare Micah Richards, 21, har fått svin­influensan. Manchester City-backen sitter nu i karantän på Cypern.

Micah Richards åkte på semester till Cypern efter U21-EM i Sverige. Tillsammans med tio kompisar har han bott på ett exklusivt hotell nära partyorten Ayia Napa.

Men Richards började känna sig dålig i förra veckan och uppsökte till slut läkare.

– Jag trodde först jag hade fått en infektion i bröstet eller alkoholförgiftning. Jag var så svag att jag inte kunde röra mig eller äta, säger han till The Sun.

”Ser hur folk dör av det”

Kompisarna passade upp på honom och försökte få i honom vätska, men så kom provsvaret.

– När de sa att jag hade svininfluensan började tankarna fara runt i huvudet. Man ser ju på nyheterna hur folk dör av det.

Richards tvingades separera sig från sina vänner för att inte smitta ner dem och han sitter nu i karantän på ett hotell­rum. Han har fått influensa­medicinen tamiflu och är på bättringsvägen.

Egentligen skulle han ha flugit hem i onsdags men fick order att inte resa förrän han var helt återställd. Han hoppas åka hem under helgen.

Räknar med skämt

– Min klubb har varit väldigt förstående, men jag kommer säkert få kommentarer från killarna när jag kommer tillbaka. De kommer säkert ha på sig munskydd på träningen, säger han skämtsamt men tillägger att ingen är så frisk och stark att de inte kan få svininfluensan.

Elva landskamper

Micah Richards var den yngsta backen någonsin att spela för engelska landslaget när han togs ut till truppen av Sven-Göran Eriksson 2006. Richards har nu spelat elva A-landskamper.

ARTIKELN HANDLAR OM