36 timmar kvar till påskrift

FOTBOLL

Barcelona vill ha snabb affär: ”Vi jobbar för fullt”

Foto: Foto: Aftonbladet bild
Uppvaktad Zlatan Ibrahimovic träffar fans i Los Angeles. Snart kan britterna också få chansen att jaga autografer – Barcelona vill ha med Zlaltan till träningslägret i London på tisdag.

BARCELONA/Stockholm. Alla papper påskrivna och klara inom 36 timmar.

Presentation på Camp Nou måndag kväll och avresa till London med resten av truppen redan tisdag morgon.

Det är Barças ultimata plan för Zlatan Ibrahimovic.

– Han spelar i Barcelona kommande säsong, säger Inters tekniske rådgivare Luis Suárez.

Foto: Foto: Magnus Sundholm
Zlatan kan lämna Inters träningsläger redan på söndag kväll.

Kommande dygn blir högintensivt för de båda klubbarna och de båda storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Samuel Eto’o.

Medan svensken, som befinner sig på träningsläger med Inter i Los Angeles, bara går och väntar på besked från Europa avslutar Eto’o sin semester hemma i Kamerun. Enligt Sportbladets källor i Italien och Spanien flyger han till sin nuvarande arbetsgivare i Barcelona för att få till stånd en ekonomisk uppgörelse.

Enligt samma källor kräver Eto’o, som har ett år kvar på kontraktet med FC Barcelona, ordentligt betalt för att gå med på en flytt till Italien och Inter.

Vill ha snabb lösning

Den katalanska klubben är angelägen om att nå en snabb lösning, för på måndag inleder de regerande trippla mästarna sin försäsong och tränaren Pep Guardiola vill att Zlatan Ibrahimovic lär känna sina nya lagkamrater omgående. Redan på tisdag väntar ett träningsläger i London.

Enligt Luis Suárez, gammal storspelare i både Barcelona och Inter som numera jobbar som teknisk rådgivare i den italienska klubben, handlar kommande förhandlingar bara om formaliteter.

Till den franska tidningen So Foot säger han att affären redan är i hamn.

– Jag har inte suttit med i förhandlingarna själv men ja, jag kan säga att Zlatan kommer att spela i Barcelona nästa säsong. Och Eto’o i Inter, som det verkar.

För Zlatans del handlar det om att få ett positivt besked från sin agent Mino Raiola, då tar han första bästa plan till Barcelona för att skriva på ett mycket förmånligt femårskontrakt. Om allt går enligt planerna kan han bli presenterad på Camp Nou redan på måndag kväll. Och Mino Raiola är positiv.

”Inte nervös”

– Klubbarna har nått en uppgörelse, men jag har ännu inte förhandlat med Barcelona. Men som Zlatan säger, om det verkligen

finns intresse är övergången möjlig. Zlatan är inte nervös och han vet att vi jobbar för fullt, säger agenten enligt Mundo Deportivo.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga