Allsvenskan i fotboll

Nu blir det derbyn på Grimsta IP för BP

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Polisen ger BP okej att möta AIK hemma

Brommapojkarna har fått dispens att spela sina allsvenska matcher på Grimsta IP.

Det betyder att det även blir derbyn på arenan.

Först ut, AIK den 19 april.

– Det är jättekul, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard till sportbladet.se.

Förra gången Brommapojkarna var uppe i allsvenskan tvingades de spela alla sina matcher på bortaplan första halvan av serien. Grimsta IP var under ombyggnad då. Den ombyggnaden ska nu utökas till 2010. Det är anledningen till att BP nu får dispens av Svenska fotbollförbundets tävlingskommité att spela sina matcher på Grimsta IP trots att där varken finns plantäckning eller planvärme.

– Det är utlovat att det här ska vara på plats till 2010 och därför får de dispens den här gången, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén till sportbladet.se.

Sportsligt viktigt

För Brommapojkarna är det ett välkommet besked. Att faktiskt få spela sina hemmamatcher på hemmaplan har stor sportslig betydelse.

– Ja, det gör det verkligen. Vi är ju rätt starka hemma. Förra gången vi var i allsvenskan så spelade vi väl sex hemmamatcher och de andra lagen spelade 13. Här vet vi hur allting fungerar, säger Ola Danhard.

Nu står det också klart att det blir derbyn på Grimsta IP. Varken Djurgården eller Hammarby får spela sina derbyn på hemmaplan, men nu talar mycket för att BP får okej av polisen att spela alla sina hemmaderbyn på Grimsta.

– Vi tror att alla derbyn kommer att spelas på Grimsta, men polisen vill göra en utvärdering efter den första matchen för att se hur allting har fungerat. Men deras inställning är också att de två andra derbymatcherna också ska spelas på Grimsta.

Varför får ni spela era derbyn hemma när inte Djurgården eller Hammarby får göra det?

– Till att börja med kan man inte jämföra det här med AIK mot Djurgården eller AIK mot Hammarby. Det gör inte AIK, Hammarby eller Djurgården heller. De har ganska så dyra derbybiljetter, men när de möter oss brukar priserna vara i klass med när de möter Gefle eller något liknande. Dessutom har vi inte någon sådan publik så de ser inte oss som något hot.

Hur mycket betyder det rent ekonomiskt att spela derbyn på ett fullsatt Grimsta IP?

– Ekonomiskt är det inte så viktigt. Det kan till och med vara så att vi förlorar pengar mot att spela på till exempel Stadion utan det är som sagt rent sportsligt. Dessutom försöker vi vara ett alternativ för västerortsborna och då blir det en jäkla skillnad om vi spelar här eller om man ska åka genom halva stan för att gå på Stadion eller Råsunda eller något sådant.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Brommapojkarna

AIK

AIK Fotboll