Allsvenskan i fotboll

Domarbasen: Alvbåge skadar fotbollen

Av: 

Emil K Lagnelius

FOTBOLL

ÖSK:s målvakt kontaktades av Bo Karlsson efter blogginlägg

John Alvbåge skrev i sin blogg att Helsingborg mutat domarna.

Nu får ÖSK-målvakten kritik av domarbasen Bo Karlsson.

– När han skriver så skadar han fotbollen, säger Karlsson till Nerikes Allehanda.

– Kan man inte ta en sådan här grej så får man fortsätta att gnälla, säger Alvbåge.

Det var inför måndagens möte mellan Örebro och Helsingborg som hemmalagets målvakt John Alvbåge skrev följande i sin blogg på Nerikes Allehanda:

”HIF kommer hit med ett mycket bra lag och med gott om självförtroende eftersom Helsingborgs styrelse har mutat domarna i dom inledande omgångarna, vilket har givit laget full poäng utdelning”.

I nästa mening menade han att det bara var på skämt, men skrev även att han ville belysa att Hif har haft domarna med sig hittills.

”Jag hade skämts”

Efter matchen – där ÖSK vann och Helsingborg fick en straffspark och en utvisning emot sig – var Helsingborgstränaren Bosse Nilsson missnöjd och menade att domaren Sven-Martin Åkesson från Kode hade påverkats av skriverierna.

– Bosse Nilsson ska vara gammal och rutinerad. Ändå låter han det här sätta griller i huvudet på honom. Jag hade skämts om jag hade haft en tränare som la energi på en motståndarspelares blogg, säger Alvbåge till NA.

”Gynnar inte relationen”

Men Bosse Nilsson var inte den ende som inte uppskattade Alvbåges utspel. Efter matchen skickade domarbasen Bo Karlsson ett mejl till Alvbåge där han uppmanade målvakten att tänka sig för i fortsättningen.

– När vi får sådant här kastat i ansiktet så gynnar det inte relationen mellan domare och spelare. Vi är alla med i samma show och det här skadar fotbollen. Jag räknar med att Örebro tar tag i det här. Det är klubben som betalar hans lön och det är inte bra för deras image, säger Karlsson till NA.

Skrattar åt Bosse

John Alvbåge verkar dock inte alltför ångerfull. I ett nytt blogginlägg, med rubriken ”Bosse – I love you”, skriver han:

”Det värmde om hjärtat när jag hörde Bosse Nilsson säga ”det gäller att blogga, det gäller att blogga” i Fotbollskväll. Är det min blogg du syftar på Bosse? Jag tror det och för det får du en fet kram ifrån mig. Du tog betet och svalde det helt enkelt, det vill säga att du la energi på en skitsak. Jag skrattar åt dig Bosse, helt enkelt”.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

John Alvbåge

Helsingborgs IF

Örebro SK