Här räddas säsongen

FOTBOLL

Magnifik Henry ger Arsenal nytt hopp

Foto: skräll ”Vi spelade riktigt bra, teknisk fotboll. Deras spel passar oss rätt bra,” säger Ljungberg (lilla bilden till vänster). Ronaldo deppar (lilla bilden till höger.)

MADRID. En hemsk säsong – men en triumfens kväll.

En hjältarnas kväll.

Arsenal vinner i Madrid, och två män skiner klarare än några andra.

Som folk har tvivlat.

Som det har hetat att den där Thierry Henry visserligen är en bra spelare – men en sådan som försvinner när det börjar blåsa snålt i de stora matcherna.

Om någon fortfarande tvivlar på att Henry tillhör världens allra bästa spelare får den i så fall i alla fall hitta nya argument.

I går visade Henry vad han verkligen gick för – när det behövdes som bäst.

Ett fantastiskt solomål sänkte Real Madrid på Bernabéu, och gav Arsenal ett välbehövligt lyft under en säsong som hittills mest handlat om förluster och elände.

”En riktig lagseger”

– Visst, det var ett väldigt viktigt mål. Hade vi förlorat den här matchen – och åkt ur Champions League – hade säsongen varit slut för vår del. Nu får vi i stället extra energi, säger Henry till Sportbladet.

Hur upplevde du matchen?

– En riktig lagseger. Vi var extremt tajta och noggranna i försvarsspelet, och vi vågade hålla i bollen när vi fick tag i den framåt. Tidigare i år känner jag att vi blivit lite rädda och slagit iväg den blint när vi hamnat under press.

Och målet?

– Det är stora ytor att springa på här på Bernabéu, och jag hade sagt till mig själv under halvtidsvilan: ”Får du chansen måste du köra hela vägen”. Så blev det, säger Henry.

En annan man som förtjänar ett särskilt omnämnande efter segern i Madrid är Arsène Wenger, någon som också fått ta en hel del hårda ord under säsongen.

– Vi var det mer skärpta laget, och spelade bra under de perioder som vi verkligen behövde det. Jag är nöjd på alla sätt, säger Arsène Wenger.

Han hade – förstås – också några extra berömmande ord till sin lagkapten:

– Jag tvivlade aldrig på Thierry, jag visste att han skulle ge oss en stor kväll. Han var magnifik.

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM