Här festar du med kvalhjältarna i natt

FOTBOLL

Laget har bokat VIP-hyllan på Café Opera

I kväll börjar den stora VM-festen.

Vill du partaja loss med Zlatan, Ljungberg och de andra grabbarna?

Aftonbladet har kartlagt vart fotbollshjältarna ska slå runt.

Foto: Spy Bar – avslutar kvällen?

Efter VM-kvalmatchen på Råsunda ikväll smäller det.

Då beger sig den svenska spelartruppen ut i Stockholmsnatten för att fira.

Målet: Innekrogarna vid Stureplan.

I och med att Sverige redan är klara före VM spelar det egentligen mindre roll hur det går i kvällens match mot Island. Oavsett resultat kommer det bli en härlig festkväll för laget.

Men hemlighetsmakeriet kring spelarnas firande är stort. Idrottsstjärnorna vill ha lugn och ro under sin middag, utan nyfikna fans och frågvisa journalister.

Speciellt party

Men efter maten väntar kylda champagnehinkar och drinkar i mängder.

På Tomas Brolins pastahak Undici anordnas ett speciellt party kvällen till ära. Krogen har redan skickat ut vip-inbjudningar till speciella gäster och media.

Reservation

Det mesta lutar åt att Ljungberg, Zlatan, Mellberg och de andra grabbarna så småningom hamnar på Café Opera - den populäraste onsdagsklubben just nu. Där har laget reserverat vip-hyllan. Hit kommer också de isländska spelarna.

- Vi räknar med att alla ska vara här eftersom vi är bäst på onsdagar. Spelarna vet dessutom att de blir väl bemötta, säger nattklubbschefen Jonas Lichter.

På innekrogen Sturecompagniet finns också en chans att se de bolltrollande killarna. Här rör sig gärna idrottsprofilerna privat och i vimlet kan man ofta se både Peter Forsberg, Mats Sundin, Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg.

- De är självklart välkomna, men de har inte bokat något som det ser ut just nu, säger nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom.

Kanske efterfest

En annan tänkbar destination för sportstjärnorna är innekrogen Kharma och baren Nox.

Vill spelarna fortsätta sin vilda festnatt efter klockan tre finns det egentligen bara två möjliga alternativ: Spy Bar... eller efterfest.

Krogarna i centrala Stockholm

Daniel Nyhlén