Två omgångar kvar – då sparkar Boden tränaren

FOTBOLL

”Brolla” tar över igen när Millqvist får gå

Efter 0-14 på de fyra senaste matcherna riskerar Bodens BK att ramla ur superettan.

Då väljer klubbledningen att bryta med tränarparet Pär Millqvist och Peter Grundström med omedelbar verkan.

– Vi är helt övertygade om att vi med denna åtgärd kan få en harmoni och en glädje i laget, säger ordföranden Mats Engström till Bodens hemsida.

Foto: TRÄNARBYTE Lars "Brolla" Svensson (t.v) tar över rodret i Boden igen och ska rädda nytt kontrakt i superettan. Pär Millqvist (t.h) får sparken med bara två omgångar kvar.

I somras klättrade Boden som en raket i tabellen, bland annat slog man AIK med 5-1.

Men efter 0-4 mot Degerfors, 0-4 mot Norrköping , 0-2 mot Väsby och 0-4 mot BP har klubben satt sig i en mycket besvärlig situation.

Med två omgångar kvar skiljer tre poäng ner till nedflyttningsstrecket, och Boden har kvaljagande Ljungskile och bottenkollegan Mjällby kvar att möta.

Nu väljer klubbledningen att agera.

"Brolla" tillbaka

Sent igår kväll togs beslutet att bryta samarbetet med tränarparet Pär Millqvist och Peter Grundström. Redan på tisdagen är det de nygamla tränarna Lars "Brolla" Svensson och Christian Samuelsson som leder träningen.

– En enig klubbledning har tagit beslutet att Lars "Brolla" Svensson och Christian Samuelsson tar över tränaransvaret de två sista veckorna av säsongen. Beslutet har skett i samråd med samtliga spelare, säger Mats Engström till Bodens hemsida.

– Beslutet har växt fram under den senaste perioden och klubbledningen är helt övertygad om att vi med denna åtgärd kan få en harmoni och en glädje i laget. Ledningen har fullt förtroende för spelarna och de är definitivt mycket bra representanter för Bodens BK och norrbottnisk fotboll, säger Mats Engström.

Lars "Brolla" Svensson inledde fjolåret som huvudansvarig i Boden , men fick kliva åt sidan för Pär Millqvist som räddade BBK kvar i Superettan.

Nu är han tillbaka vid rodret.

Uppdrag - rädda nytt kontrakt.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan