Wallerstedt snart klar för IFK Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:

och Powell kan bli nyförvärv nummer två

Bara detaljer skiljer IFK Göteborg från att göra klart med vinterns första nyförvärv – Gif Sundsvalls Jonas Wallerstedt, 27.

Lilleströms Magnus Powell, 30, kan bli det andra.

– Vi tittar på anfallare med stor arbetskapacitet som vi vet vad vi får av, säger tränaren Arne Erlandsen.

Enligt Erlandsen siktar IFK Göteborg på att värva två forwards. Förutom Jonas Wallerstedt handlar det om Lilleströms Magnus Powell, erfar Sportbladet.

– Han är en av anfallarna på vår lista. Förutsättningen är att prislappen är den rätta. Magnus kontrakt går ut till sommaren och kan då gå gratis, säger Arne Erlandsen.

Magnus Powell är positiv till att flytta hem till allsvenskan efter sex säsonger i Norge.

– Mitt kontrakt går inte ut förrän till sommaren men det är klart att familjen nu får bestämma efter att jag har bestämt i 15 år, säger han till Romerikes Blad.

Klausul i kontraktet

Jonas Wallerstedt har enligt Sportbladets uppgifter en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna nedflyttade Sundsvall för en fastställd summa på en knapp halvmiljon.

– Kommer IFK med en konkret förfrågan är jag beredd att lyssna, säger Wallerstedt som ännu inte varit i kontakt med IFK.

Kontakterna har skötts av Wallerstedts agent Kent Carlzon.

– Inga kommentarer, säger Carlzon.

Att Blåvitt siktar på att värva två anfallare beror bland annat på att både Stefan Selakovic och George Mourad gett vissa signaler om att lämna klubben.

– Om någon spelare ska lämna oss måste det finnas en klubb som är beredd att betala det pris vi vill ha, säger Erlandsen apropå att Selakovic och Mourad står under kontrakt.

Selakovic stannar?

Stefan Selakovic har ännu inte tagit ställning till om han kan vara kvar i IFK utan det hänger på hur skatteaffären utvecklar sig.

George Mourad uppges vara missnöjd med sin situation i klubben och AIK:s klubbdirektör Stefan Söderberg har på omvägar fått en förfrågan om Mourad.

– Men jag tror att George är revanschsugen och vill stanna och göra en bra säsong i Blåvitt, säger Arne Erlandsen.

Mittfältaren Javier de Pedro provtränar sedan en tid med Blåvitt och med Håkan Mild som ny sportchef ökar troligtvis hans chanser att få kontrakt.

Landskronas Kevin Amuneke har kopplats ihop med IFK Göteborg men det är ytterst tveksamt om Blåvitt har råd med en övergångssumma runt 5-7 miljoner.

Robert Laul

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN