”Jag vred till knäet”

FOTBOLL

Andreas Isaksson avbröt träningen – utanför startelvan mot Finland

Foto: ANDERS BURSTRÖM
FICK LÄKARVÅRD Andreas Isaksson avbröt onsdagens träning med landslaget och tog sig åt det högra knäet.

VISBY

Andreas Isaksson tvingades avbryta landslagets träning i går.

Mot slutet av passet på Gutavallen tog sig landslagsmålvakten åt sitt högra knä – och finns inte med i startelvan mot Finland.

– Jag vred till knäet litegrann, säger ”Isak”.

Vid elvatiden på onsdagen inledde landslaget sin sista träning inför det första av de två VM-genrepen inför premiärmötet med Trinidad & Tobago den 10 juni i Dortmund.

Redan efter den lekfulla inledningen på passet satte sig Isaksson på avbytarbänken och tog sig åt sitt högra knä, men kunde sedan fortsätta träna. Mot slutet av passet – under en matchlik inläggsövning – fick Rennes-proffset en lätt smäll och vred till knäet.

– Det var ett inlägg på första stolpen som jag gick ut på och stötte ihop med Zlatan. Sedan vet jag inte om jag fick hans fot på min, så att jag vred till knäet, berättar Isaksson för sportbladet.se.

Läkarteamet var snabbt på plats för att kunna ge behandling, men Isaksson viftade avvärjande och signalerade att läget var lugnt. Strax senare valde den givne förstemålvakten ändå att lämna planen och gå in i omklädningsrummet i sällskap med läkare.

Strax efteråt var han tillbaka på innerplanen, till synes på gott humör – men skadeoron runt Isaksson är ständigt stor med tanke på att reserverna Rami Shaaban och John Alvbåge är oprövade i stora landslagssammanhang.

Tätt efter träningen skickar dock keepern försiktigt lugnande besked.

Har du ont nu?

– Litegrann, men det är ingen fara. Jag hade någonting liknande inför sista landskampen mot Irland (i februari), då fick jag också lite ont.

Hur har ni behandlat det nu?

– Lite kyla.

Förbundskapten Lasse Lagerbäck hann få ett snabbt snack med Isaksson på innerplan.

– Jag vet inte om det är allvarligt, men det såg inte så ut.

Förbundets presschef Thomas Saleteg uppgav senare på onsdagskvällen att skadan inte har något med beslutet att starta med Alvbåge i Finlands-matchen att göra.

­ Det är ingen fara med honom, det är inte på grund av det som han inte står, säger Saleteg.

Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson saknades på onsdagens träning, enligt överenskommelsen med landslagsledningen. Stjärnorna som matchat och belastats hårt under Champions League har fått några extra dagars ledigt och spelar inte mot Finland, utan ansluter när landslaget återsamlas i Stockholm på söndag.

Skadade duon Teddy Lucic (ljumsken) och Mattias Jonson (låret) deltog i den inledande lekfulla gruppträningen, för att sedan återgå till rehabträning vid sidan av planen.