”Lindelöf har inte gjort någonting”

Värvningen praktsågas av brittiske experten: Börjar alltid med en trea

Publicerad 2017-06-13

Det tog Zlatan Ibrahimovic nästan en hel karriär att övertyga engelsmännen om sin storhet.

Nu börjar samma resa för Victor Nilsson Lindelöf.

– Den här killen har inte gjort någonting. Ingenting överhuvudtaget, säger Sky Sports expert Ray Wilkins.

Följ ämnen

Victor Nilsson Lindelöf kommer efter tisdagens landskamp mot Norge att flyga till Manchester för att att skriva på för Manchester United. En affär med portugisiska Benfica värd upp emot 450 miljoner kronor som inte uppskattas av alla inom det brittiska fotbollsetablissemanget.

”Börjar alltid med en trea”

Sky Sports expert Ray Wilkins, med ett förflutet som spelare i bland annat Chelsea, Manchester United, Milan och PSG samt som ledare i Chelsea och Aston Villa, hade hellre sett att United värvat tillbaka 24-årige Michael Keane från Burnley.

– Unge Keane har gjort det otroligt bra i Burnley och vi kan ta tillbaka honom till Manchester United för 28 miljoner pund. Helt plötsligt kostar Lindelöf 30. När vi tar in någon från Europa börjar summan alltid med en trea. Den här killen har inte gjort någonting. Ingenting överhuvudtaget, säger Wilkins.

Michael Keane fostrades i Manchester United men fick bara göra en a-lagsmatch innan han efter en rad lånesejourer 2015 skrev på för Burnley. 24-åringen har på meritlistan också två landskamper för England. Hans enda ”titel” är segern i andraligan Championship 2015/16 med Burnley. I år slutade klubben på 16:e plats i Premier League.

Victor Nilsson Lindelöf debuterade för Benfica 2015, har den här säsongen varit en nyckelspelare för klubben i Champions League och spelat tolv landskamper för Sverige varav tre i EM. På meritlistan finns också ett guld i U21-EM, tre portugisiska ligatitlar, två segrar i portugisiska cupen och en i portugisiska supercupen. Försvararen kom också med i Turneringens lag efter U21-EM 2015 och i genombrottselvan för Champions League 2016.

”Gjort en otroligt bra säsong”

Wilkins menar dock att Keanes starka föregående säsong i Burnley borde göra honom till en mer attraktiv och dyrare spelare än Nilsson Lindelöf.

– Keane har ändå spelat en säsong otroligt bra i Premier League och vi snackar 25 miljoner. Den här killen kommer in för 32-33 miljoner. Kan han göra det? Vi vet att Keane kan. Men vi är beredda att spendera men det börjar alltid med en trea, en fyra eller en femma. Ingen får någonting billigt från Europa eftersom det är Premier League.