Poängräddaren: ”Bittert att vi inte får tre”

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Poängkung i fjol, men petad och med skadeproblem i Östersund.

Men inhopp och stopptidskvittering av Johan Bertilsson.

– Det känns ändå bittert att vi bara får en poäng, säger han.

På en nylagd och nybreddad (+3 meter) plan på Jämtkraft Arena pressade Östersund ner Jönköping över närmare 90 minuter. 64-36 i bollinnehav, men ändå var det bortalaget som tog ledningen (Daryl Smylie) med drygt en kvart kvar.

– Chansmässigt var det lika skulle jag tro, vi håller dem borta bra från vår box och vi visar bra inställning, säger Jönköpingtränaren Jimmy Thelin till CMore.

Smylie hade innan målet även agerat extramålvakt vid två tillfällen i den första halvleken. Ståendes på mållinjen styrde han först undan Alhaji Geros skott, och rensade sen på samma mållinjen när Sotirios Pagagiannopoulus nickade på en hörna.

– Jag läser spelet bra, säger han skämtsamt.

Kvitterade på stopptid

Jönköping gick allt längre ner på egen planhalva och spelade större delen av matchen med en sexbackslinje. Det såg också länge ut att räcka till tre poäng, men ett skadedrabbat nyförvärv ville annorlunda. 

Johan Bertilsson var poängkung i Gefle i fjol och värvades som en toppspelare till Östersund efter degraderingen. Men våren har varit tuff, med omställningar i spelet och framför allt en hälsena som har gjort ont. Med drygt 20 minuter kvar fick han ändå hoppa in, och på stopptid stod han för kvitteringen. Brwa Nouri fixade en fin framspelning och Bertilsson tryckte sig förbi Dzenis Kozica innan han sköt in bollen förbi inhoppande Södra-målvakten Evgeny Kobozev.

– Vi får en poäng, men det känns ändå lite bittert. Med så mycket boll som vi hade så borde vi utnyttjat det bättre och skapat ännu fler chanser. Samtidigt så hade vi chanserna, hade vi kunnat ta ledningen så… 

”Går framåt”

Det hypade nyförvärvet hoppas nu på en bättre höst.

– Det började bra, jag gjorde många mål i cupen och i träningsmatcherna, men det har tagit lite tid att hitta min roll och förstå sättet vi spelar på. Men framför allt har hälsenan gjort ont, och jag måste vara helt fit för att kunna konkurrera. Men förhoppningsvis ska det bli bättre nu, hälsenan känns helt okej. Det går framåt efter en trasslig vår.

ARTIKELN HANDLAR OM