”Vi borde kunna klättra lite till i tabellen”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

NORRKÖPING. I mitten av maj var Elfsborg tre poäng från nedflyttningsstrecket.
Nu är de ett av allsvenskans hetaste lag – med sex raka matcher utan förlust.
– Vi borde kunna klättra lite till i tabellen, säger Simon Lundevall, efter segern mot Norrköping.

Elfsborg vann mot Norrköping med 3-1 och den störste hjälten var Simon Lundevall, 28, som visade vägen med sitt 1-0-mål. Han hade dessutom två skott i ribban och var ett ständigt hot mot Norrköping. Efteråt hyllades han rejält av Elfsborgs manager Magnus Haglund.

Hyllades av tränaren

– Han gör en fantastisk match. Målet han gör är fantastiskt och sedan har han två i ribban. En spelare som alltid slår sin motståndare. En magnifik insats, säger Haglund.
Lundevall:
–Haha. Det var kanske att ta i, men det kändes bra, säger mittfältaren.
Elfsborg är nu ett av allsvenskans hetaste lag och är obesegrade i sex raka matcher. Lika positivt var det inte mitten av maj då det var en hel del krisrubriker kring klubben efter att laget endast tagit åtta poäng på åtta matcher, och låg tre poäng från nedflyttningsstrecket.


– Man kan inte göra så mycket som spelare där. Man får fokusera på det man kan, spela fotboll. Vi tog oss ur det bra tycker jag och vi har gjort det bra därefter, säger Lundevall.

Tror de kan lyfta mer

Vad är det framförallt ni har förbättrat?
– Jag vet inte. Jag är inte särskilt vass på analyser, men vi har fått till balansen på mittfältet bättre och vi har inte lika många omställningar emot oss. Vi har ett större lugn i passningsspelet, men vi kan ta ytterligare kliv, både framåt och bakåt.
Och hur långt kan det räcka?
– Jag vet inte. Vi borde kunna klättra lite till i tabellen och vara med lite högre upp, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Lundevall.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.