Hemligheten bakom målsuccén: Fisk

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
FOTBOLL

Harry Kane, 24, öser in mål i både ligan och lanslaget.

Receptet bakom framgången?

En personlig kock – och fisk.

– Jag är inget fan av det, men med lite kryddor på så funkar det, säger Tottenham-stjärnan enligt The Telegraph.

Harry Kane, 24, fortsätter att ösa in mål i både Premier League och landslaget. 13 mål på 8 matcher blev det för anfallaren bara i september, där han gjort 7 mål (!) på de 3 senaste matcherna med Tottenham.

Engelsmannen, som har vunnit skytteligan två år i rad, har kopplats ihop med Real Madrid den senaste tiden och stänger inga dörrar för en framtida flytt.

– Jag säger varken ja eller nej. Det (att spela för en utländsk klubb) är inget jag absolut vill göra, men man ska aldrig säga aldrig. Jag trivs väldigt bra i Tottenham, men vi får se vad som händer, sa han på en presskonferens inför Englands VM-kvalmöte med Slovenien på torsdagen.

”Inget stort fan”

Där avslöjade han också receptet bakom målexplosionen.

Och ingredienserna är enkla.

En personlig kock – och fisk.

– Jag är inget stort fan av fisk, men han har fått mig att äta det. Lite kryddor på det så funkar det. Jag har förändrats mycket det senaste året när det kommer till att äta näringsriktigt. Det slog mig liksom hur kort en fotbollskarriär är, att du måste ta vara på varje dag, säger Kane enligt The Telegraph.

Anfallsstjärnan fick en ”aha”-upplevelse efter att ha sprungit på kocken i december och vid årsskiftet bestämde han sig för att förändra sin kost.

”Här varje dag”

– Jag har inte tänkt så mycket på det förut, vad mat gör för kroppen och återhämtningen. Samtalen med honom har fått mig att öppna ögonen. Nu är han hos mig varje dag, måndag till lördag, och lämnar mat i kylen till söndag. Jag träffar honom nästan aldrig på grund av träningen, men han lagar maten och lägger den i kylen. Vi har en bra plan som verkar fungera. Men med det sagt så säger jag inte att jag aldrig äter onyttigt, säger Kane, och avslöjar sin stora last i livet:

– Äppelpaj.

ARTIKELN HANDLAR OM