Pettersson om beslutet: ”Jag älskar klubben, jag älskar staden”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

NORRKÖPING. En stjärna köptes loss och blir kvar.

En annan stjärna blir inte kvar.

Målvaktsstjärnan Isak Petterssons fokus ligger likväl på Norrköping och inget annat under den, numer påbörjade, allsvenska säsongen.

– Allt mitt fokus är hela tiden på att hjälpa IFK att vinna fotbollsmatcher, helt enkelt, säger Pettersson efter premiärsegern mot Kalmar FF.

Det var i lördags som IFK Norrköping-ordföranden Peter Hunt bekräftade för Norrköpings Tidningar att Isak Pettersson inte kommer förlänga sitt utgående kontrakt med IFK Norrköping.

– Isak vill pröva sina vingar, vi hade ett möte med honom häromkvällen, det är bara att önska honom lycka till. Sedan spelar han sannolikt ut den här säsongen i IFK Norrköping, sade Hunt till NT då.

Under söndagen inleddes därmed det som, med största sannolikhet, blir målvaktsstjärnans sista säsong med den blå stjärnan på bröstet.

Och den inleddes med en seger, 2–1, mot Kalmar FF.

– Vi spelade bra. Bra passningsspel och håller oss till vår matchplan. Vi är nöjda. Det är gött att vinna en premiär, säger 23-åringen.

”Vi har varit öppna och ärliga”

Pettersson, som utsetts till årets målvakt i allsvenskan två år i rad, bekräftar nu också själv att han är inne på den sista Norrköpingsversen.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– Vi har varit öppna och ärliga mot varandra. Det har varit bra snack. Jag har varit öppen och de har varit öppna. Så har det varit. Så fattade jag det här beslutet, säger Pettersson och fortsätter:

– Men det kommer inte påverka mig. Jag äskar klubben. Jag älskar staden. Det handlar inte om IFK, jag älskar klubben och alla vet detta. Allt mitt fokus är hela tiden på att hjälpa IFK att vinna fotbollsmatcher, helt enkelt. Det är fullt fokus här så får man se vad som händer.

Någon särskild plats du vill till?

– Nej, det vill jag inte prata om.

Favoritliga?

– Pass på den.

Men utomlands åtminstone väl?

– Haha, det hade varit kul... Men som sagt. Det är här jag ska prestera. Man kan drömma hur mycket man vill men det spelar ingen roll. Det gäller att ta vara på alla möjligheter man kan och hjälpa laget.

Synkad Thern

Efter att Sead Haksabanovic köpts loss från West Ham och Isak Pettersson gett beskedet han nu gett så är den överskådliga framtiden fastslagen för två av Norrköpings viktigaste spelare.

Sedan har vi ju Simon Thern också, som likt Pettersson sitter på ett avtal som går ut efter säsongen.

Mittfältaren såg i alla fall ut att trivas i premiären, där han låg bakom båda målen med fina framspelningar. Och dessutom verkade han oerhört synkad med en viss Haksabanovic.

– Jag har lite samma känsla med Sead som jag hade med Sam Larsson i Holland. Vi kan varandra jäkligt bra. Vissa spelare har man något med man inte riktigt kan förklara. Och det har jag med Sead, säger Thern.

Och han medger att köpet av Haksabanovic kan ha viss inverkan på hans egen framtid.

– Självklart. IFK Norrköpings varumärke stärks av en sån värvning, så är det ju. Sen får vi ju se så klart vad som händer. Alltid upp till en själv var man hamnar och hur bra man är och vilka typer av klubbar som kan vara intresserade för mig och min familj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.