Frias från misstankar om matchfixning

Förbundet går på hovrättens linje

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

De två spelare från Syrianskas U19-lag som anmälts misstänkta för matchfixning frikänns av Svenska fotbollförbundet.

I beslutet konstaterar Disciplinnämnden samtidigt att ”omständigheterna tyder på att det under 2017 förekommit fixade matcher i Syrianskas U19-lag”.

Sportbladet har tidigare skrivit om hur Syrianskas U19-lags tidigare tränare Stefan Fredriksson slog larm om misstänkt matchfixning i sitt eget lag. Bakgrunden var en match mot Huddinge IF den 27 september 2017.

– Det var väldiga felpass och brist på disciplin i omställningarna från våra backar. Och i samband med en hörna mer eller mindre lyfte en av mina killar på foten för att släppa fram bollen i eget straffområde, sa Fredriksson till Sportbladet i oktober 2018.

Inte tillräckligt stark bevisning

Händelsen polisanmäldes med hemliga inspelningar gjorda av Fredriksson som bevisning, men spelarna friades i mars i år av Svea Hovrätt. Nu går Svenska fotbollförbundet på samma linje.

”I beslutet konstaterar Disciplinnämnden att omständigheterna tyder på att det under 2017 förekommit fixade matcher i Syrianskas U19-lag, men att bevisningen inte med tillräcklig styrka pekar ut de anmälda spelarna”, skriver förbundet på sin hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.