Utklassning av Degerfors: ”Många som gör mål”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Villiam Dahlström jublar med lagkamrater.
Foto: BILDBYRÅN
Villiam Dahlström jublar med lagkamrater.

Ny kross.

Och nu utökar Degerfors sin serieledning i superettan.

Degerfors bevarar sin superform i superettan. Hemma på Stora Valla besegrade de AFC Eskilstuna med hela 5–0, laget har nu sju vinster och en oavgjord på de åtta senaste omgångarna.

Gästerna höll nollan fram till slutminuterna i första halvlek, då fångade Villiam Dahlström en djupledsboll i straffområdet och klackade bakåt till Johan Bertilsson som med vänstern placerade in 1–0. Som blev 2–0 efter dryga timmen när Dahlström den här gången själv satte bollen i mål efter Victor Edvardsens inspel från kortlinjen.

Både Bertilsson och Dahlström blev sedan tvåmålsskyttar, de står nu på sju respektive sex mål i superettan, och i slutminuterna fastställde inhopparen Ferhad Ayaz slutresultatet 5–0 mot nästjumbon.

– Det är en styrka vi har, att det är många som gör mål och poäng, vi gör det jobbigt för mottståndarna, säger Villiam Dahlström till Dplay.

Halmstad tappar

Elva omgångar in i superettan leder nu Degerfors superettan med fem poäng ned till tvåan Halmstad, som spelade 0–0 mot bottenmotstånd för andra matchen i rad.

Laddar Tabell
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.