Skandalscener mellan Olympiakos och Bayern München – i juniormatch

Förmatchen i Uefa Youth League mellan Olympiakos och Bayern München urartade i skandalscener.

Det tyska storlagets svenske jättetalang Alex Timossi Andersson, 18, blev vittne till hur åskådare slogs blodiga efter en huliganattack.

Matchen bröts – men fick sedan en oväntad upplösning.

Det var otäcka och märkliga scener som utspelade sig på Olympiakos träningscenter i Pireus i utkanten av Aten under tisdagen.

Inför tisdagskvällens Champions League-möte mellan storlagen Olympiakos och Bayern München möttes klubbarnas juniorlag i Uefa Youth League.

Spelarna flydde till annan plan

I 84:e minuten av juniormatchen började fans till Olympiakos kasta in rökbengaler och käppar på planen när gästerna ledde med 4–0, rapporterar grekisk och internationell media.

TV-bilder hos grekiska SDNA visar hur pyroteknik och föremål kastas in mot planen och hur ”supportrar” rusar utmed planen och angriper åskådare på en annan läktardel.

Samtidigt flyr delar av de båda lagens juniorspelare in på en angränsande fotbollsplan och tar skydd. Stillbilder visar även hur åskådare, bland annat kvinnor med barn i famnen, springer undan i panik.

Flertalet av Olympiakosanhängarna som angrep Bayern München-supportrarna var maskerade i rånarluvor.

Tre Bayern München-supportrar och en säkerhetsvakt blev skadade och slagna blodiga i attacken.

Svenskar mitt i kaoset

Två Bayern Münchenspelare med svenskkoppling upplevde skräckscenerna på nära håll.

I 80:e minuten kom Ryan Johansson, med irländsk mamma och svensk pappa, in för det tyska laget. Minuten efter var det jättetalangen, tidigare Helsingborgsspelaren Alex Timossi Anderssons tur att hoppa in, innan kaoset bröt ut.

Rumänske domaren Marius Avram avbröt genast matchen. När det blivit ordning på planen efter ett uppehåll på 25 minuter skulle dock matchen spelas färdigt.

I en protest mot våldet och de tidigare otäcka scenerna ställde sig de båda lagen i en stor ring kring mittcirkeln och bollade bollen mellan sig under de avslutande minuterna innan matchen blåstes av med Bayern München som slutsegrare med 4–0.

Olympiakos juniorspelare och ledare bad om ursäkt för supportrarnas agerande till spelare och ledare i Bayern München, skriver SDNA.

Olympiakos riskerar nu hårda straff och böter.

Fotnot: Sportbladet har varit i kontakt med Alex Timossi Andersson som hälsar att han är okej, men att han inte får uttala sig om händelsen.

TWITTER
TWITTER
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.