17-åringen får chansen i truppen mot USA

Sverige avslutar landslagsåret med en träningsmatch mot världsmästarna USA.

Då får 17-åriga Hanna Bennison chansen.

– Vi tycker att hon visar mer och mer stora kvalitéer i Rosengård, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige avslutade tävlingssäsongen med en 7-0-seger mot Slovakien i EM-kvalet. Men det återstår en träningsmatch innan året i slut. 

Den 7 november möter Sverige USA på bortaplan i Columbus. När Peter Gerhardsson presterade truppen presenterade han några nya namn. Vittsjös Michelle De Jongh och Rosengårds 17-åriga anfallare Hanna Bennison är två som får chansen.

– Hanna är en en stor talang som vi vill se under den här USA-resan. Vi tycker att hon visar mer och mer stora kvalitéer i Rosengård så det är väldigt intressant spelare. Framför allt är hennes speluppfattning väldigt bra, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Vi har tagit henne för att hon ska kunna spela. Vi har en ganska tydlig idé i vilket roll. Men för Hanna som för alla andra gäller det att visa på träningarna att man har kvalitéer för att kunna göra det.

Fridolina Rolfö finns dock inte med i truppen.

– Fridolina är skadad. Exakt vad det är får Wolfsburg svara på. Men hon är inte tillgänglig för oss den här matchen, säger Gerhardsson.

USA utan förbundskapten

USA står utan förbundskapten efter att Jill Ellis nyligen slutat efter fem år. Förbundet har meddelat att målet är att hitta en ersättare innan mötet med Sverige, men än är inget officiellt kommunicerats.

Vlatko Andonovki, som är coach i NWSL-laget Reign FC, har dock pekats ut som den troliga ersättaren.

– När det är en ny förbundskapten vet vi inte vad han eller hon kommer att göra för förändringar. Alla coacher sätter sin prägel. Det påverkar inte oss i förberedelserna, men vi vet att vi inte vet allt, säger Gerhardsson.

Matchen spelas torsdagen den 7 november. Avsparken sker klockan 19.30 lokalt i USA, vilket innebär 01.30 den 8 november i Sverige.

Nästa match i EM-kvalet spelas mot Ungern den 14 april nästa år. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.