I tårar – avskys av egna fansen

”Känslig situation, måste förstå”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han är redan klar för en annan klubb.

När Alexander Nübel, 23, på lördagen stod för ännu en tabbe blev han utbuad av de egna fansen – som nu kräver att han petas.

– Vi får se om han står nästa match…, säger tränaren David Wagner.

Målvaktssituationen i Schalke börjar bli riktigt stökig. Den tyske U21-keepern Alexander Nübel har varit gjuten etta hela säsongen, men när det i mitten av januari blev känt att han kommer gå till rivalen Bayern München på fri transfer i sommar började fansen vända sig emot honom.

Och nu har han börjat rada upp tavlor.

I förra helgens match mot RB Leipzig släppte han in fem mål. Och när Schalke denna lördag reste till Köln var det dags igen. I den 75:e minuten, vid underläge 0-2, stod Alexander Nübel för en dundertabbe och noterades för ett självmål.

Började gråta

Efter matchen utspelades anmärkningsvärda scener då samtliga Schalkespelare förutom just Nübel gick fram och tackade sina fans. Detta samtidigt som fansen ropade ”bort med Nübel” varpå 23-åringen brast ut i tårar och fick tröstas av lagledare.

– Det är verkligen inte okej. Samtidigt måste man förstå att det är en känslig situation, säger lagkapten Bastian Oczipka enligt Bild.

Foto: Jürgen Fromme / TT NYHETSBYRÅN

Kan petas direkt

Den tyska tidningen har gjort en omröstning på sin hemsida och där tycker en övervägande majoritet att Alexander Nübel bör petas i kommande matcher. Något tränaren David Wagner öppnar för att verkställa.

– Vi får se om han står nästa match…, säger han på presskonferensen.

Efter matchen tröstades Alexander Nübel av Kölns målvakt Timo Horn.

– Jag sa åt honom att hålla huvudet högt. Det är så man växer som spelare, berättar han.

Schalke ligger just nu sexa i tabellen.

Laddar Matchöversikt
Foto: Rolf Vennenbernd / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad: