Bröt Liverpools makalösa svit

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

24 raka.

Men nu bröts Liverpools segersvit.

För första gången sedan januari 2019 har Liverpool tappat poäng på Anfield i Premier League. Mot Burnley fick klara engelska mästarlaget endast 1–1 sedan anfallaren Jay Rodriguez kvitterat för gästerna.

– Det känns som om vi förlorade. Jag vet att vi inte gjorde det, men vi skulle ha gjort fler mål. Det är vårt fel, ingen annans, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Liverpool hade hela 23 avslut under matchen, nio av dem var på mål men en enastående Nick Pope i Burnleymålet släppte endast förbi sig ett. Den som överlistade Pope var vänsterbacken Andy Robertson, efter att han hade tagit hand om en hörna letade han sig in i straffområdet, Fabinho hittade honom med ett inspel och Robertson nickade in 1–0.

Kan slå poängrekord

Den sköra ettmålsledningen försvann sedan i mitten av andra halvlek när Burnley skapade sitt andra skott på mål. Efter nickskarv av mittbacken James Tarkowski tryckte Jay Rodriguez in kvitteringen till 1–1. Målet videogranskades men Tarkowski var på rätt sida vid framspelningen.

Oavgjort för Liverpool som fortfarande kan slå poängrekordet i Premier League. Laget har 93 poäng och måste vinna de tre resterande omgångarna för att få fler än de 100 Manchester City samlade ihop när de blev mästare 2018.

Foto: GETTY IMAGES
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE