”Om kaffet är för varmt blir man ju förbannad”

Gustav Svenssons märkliga matchrutin: Trivs bäst när jag är arg

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Mot Malta krävdes ett bollförande innermittfält – mot Spanien kommer det behövas ett bollförstörande.

Ett tips till Janne Andersson: Ta ut Gustav Svensson, servera lite ris med en köttbit innan matchen och avsluta med att bjuda den då redan frustande 32-åringen på lite för varmt kaffe till efterrätten.

– Då blir man ju förbannad, säger Svensson.

Förbundskapten Janne Andersson beskrev själv laget till segermatchen mot Malta på fredagen som något mer offensivt balanserat. Mot Spanien på måndag väntar en helt annan typ av motståndare och med det kanske också andra spelartyper.

”Kanske inte världens roligaste jobb”

På innermittfältet kan det innebära att Kristoffer Olsson får stå åt sidan till förmån för mer defensivt inriktade krafter som Sebastian Larsson, Jakob Johansson eller Gustav Svensson.

– Man får springa runt och tacklas. Det är kanske inte världens roligaste jobb ibland men jag tycker ändå att det är rätt kul, säger Svensson om sin spelstil.

32-åringen vinner framförallt framgångar på sin resoluta spelstil och starka fysik. En annan hemlighet är mittfältarens aggression.

”Ge igen på motståndarna”

För att lyfta sin prestation retar Svensson medvetet upp sig själv inför matcherna.

– Jag försöker hitta smågrejer som triggar igång mig och det kan vara allt från ett domslut till att det är fel måltid som serveras på matchdagen. Jag trivs bättre när jag är arg och kan få ut aggression, samla kraft och ge igen på motståndarna istället.

Vilken måltid gör dig som mest förbannad?

– Jag gillar ju pasta och kyckling innan matchen. När de slänger ut ris med någon torr köttbit... Då blir man ju förbannad.

Överkokt pasta?

– Ja, jag försöker ju hitta grejer att bli arg på. Jag är inte alls rolig att vara med ibland. Man klagar på saker man kanske inte ska klaga på, men det blir bara så eftersom jag vill trigga igång mig själv. Men det kan bli konstiga grejer ibland. Att kaffet är för varmt eller något.

Koka riset och värm kaffet, Janne Andersson!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM