Reste i 28 timmar – till fel Frankfurt

Benficasupportern missade Europa League-mötet

avKristoffer Bergström

1 av 2 | Foto: Armando Franca / TT

Visste du att det finns två Frankfurt i Tyskland?

Det vet Alvaro Oliveira.

Men Benficasupportern lärde sig det först efter att ha rest i 28 timmar i tron att han skulle få se sitt lag i Europa League.

En kort lektion i tysk geografi:

Frankfurt an der Oder är en småstad öster om Berlin. I idrottsväg är de stolta över att ha fostrat luftpistolskytten Florian Schmidt som kommit på plats 17 i OS.

Frankfurt am Main är en storstad i det folkrika Rhen-Main-området. Staden är hem för damgiganterna FFC Frankfurt och herrklubben Eintracht Frankfurt, som under torsdagen mötte Benfica i Europa League.

”Vi kom till Frankfurt!”

Skillnaden på namnen kan verka hårfin, särskilt för en icketysk som bara planerade en kort visit. Eller vad säger du, Alvaro Oliveira?

BBC berättar om portugisen som var så ivrig att se sitt Benfica att han reste i 28 timmar, men väl på plats insett att han kommit till fel Frankfurt. Rätt ort låg sex timmar bort.

”Jesus i himlen och Benfica på jorden – vi kom till Frankfurt” skrev supportern på Instagram, till synes ännu omedveten om sin miss.

Vidare på bortamål

Enligt BBC svarade kvällens motståndare Eintracht Frankfurt med ett ”hej” i kommentarsfältet, på vilket Oliveira ska ha replikerat ”vi är nu kända för att vara korkade”.

Matchen slutade 2–0 efter ett misstänkt offsidemål av Filip Kostic. Totalställningen i dubbelmötet blev 4–4, så tyskarna gick vidare på fler bortamål. Huruvida en vilsen portugis hann dit för att se sitt lag slås ut förtäljer inte historien.

ARTIKELN HANDLAR OM