Zlatan Ibrahimovic

Uppgifter: Zlatan nära fortsättning i Milan

Av: 

Johanna Frändén

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ska enligt uppgifter vara på väg tillbaka till Italien.

Enligt uppgifter till Sportbladet ger coronakrisen Ibrahimovic trumf på hand i förhandlingarna.

Zlatan Ibrahimovic är så länge kvar i Stockholm och ska träna med Hammarby under måndagen.

Samtidigt rapporterar La Gazzetta dello Sport i dagens tidning att Ibrahimovic återvänder till Milano snart. Serie A-klubbarna har börjat tag upp träning igen, i grupp men rejält åtskilda under övningarna.
I nuläget är samtliga 20 klubbar, tillsammans med ligaförbundet, överens om ambitionen att spela klart innevarande säsong. Men det kommer att krävas en förlängning av säsongen, som formellt tar slut den 30 juni. Enligt Fifas nya direktiv ska klubbar som har kontrakt med en spelare fram till dess ha företräde att behålla spelaren över sommaren och därför ska eventuella klubbyten vänta.

Men utgående kontrakt förlängs alltså inte automatiskt på grund av coronakrisen, utan måste skrivas om.

Zlatan har tränat med Hammarby.


Zlatan Ibrahimovic har, enligt uppgifter från Italien till Sportbladet, varit tydlig med att han inte är intresserad av att förlänga sitt kontrakt med Milan över sommaren om han inte samtidigt skriver på för ett år till hos den gamla storklubben. Milan å sin sida är positiva till att behålla Zlatan ett år till i klubben.

Ibrahimovic och Milan ska ha kommit överens om ett avtal för säsongen 2020-2021 redan i januari när det skrevs ett korttidskontrakt med option på en säsong till med klubben. Gazzetta dello sport rapporterar i dag att ”det lutar mer åt ett ja än ett nej” för Ibrahimovic, även om ”allt fortfarande kan hända” enligt tidningen, som också skriver att tränarfrågan blir viktig.

Måste sitta i karantän i 14 dagar

I ett uttalande till Fotbollskanalen säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson att han räknar med att Zlatan Ibrahimovic är med på lagets träning under måndagen.

Enligt tidigare rapportering är det tysken Ralf Rangnick från Leipzig eller nuvarande tränaren Stefano Pioli som ligger närmast till hands att träna Milan nästa säsong.

Sportchefen Paolo Maldini och klubbdirektören Zvonimir Boban som tog Zlatan Ibrahimovic till Milan i vintras har rapporteras lämna om Ralf Rangnick blir ny tränare.
Vid en återkonst till Italien måste Zlatan Ibrahimovic i nuläget sitta i karantän i 14 dagar innan han kan ansluta till Milans träning, men på onsdag väntas landets premiärminister Giuseppe Conte besluta om ett dekret som kan lätta på karantänbestämmelserna för inresande inom EU.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Zlatan Ibrahimovic

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

AC Milan

Serie A

Fotboll