Erik Berg redo för allsvensk start

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Erik Berg har inte spelat fotboll på snart ett år. 

Men när allsvenskan drar igång kommer han att vara redo. 

– Det är absolut min plan och den känns realistisk, säger han. 

När Djurgården spelade hem SM-guldet under hösten fick Erik Berg följa dramatiken från läktaren. Mittbacken åkte på en knäskada i början av juni 2019 som har hållit honom borta sedan dess. 

Men nu är han tillbaka i full träning. 

– Jag fick ett litet bakslag i mars, men nu känns det bra. Vi trappade ner och gick tillbaka något steg men nu har vi trappat upp det igen, säger Berg och fortsätter: 

– Jag är med och tränar nästan fullt alla pass. Men lite då och då kör jag styrka i stället. Vi tar det lite vecka för vecka.

Erik Berg.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Erik Berg.

”Tegnell kanske inte är så sugen”

Allsvenskan, som skulle ha inletts den 5 april, är uppskjuten på grund av coronaviruset. Nu är förhoppningen att serien ska dra igång den 14 juni. 

– Magkänslan säger att det kanske kommer att skjutas upp lite till. Det känns som att de vill se lite hur det går när andra ligor öppnar. Om befolkningen då reser och samlas på barer kanske Tegnell inte är så sugen på att öppna, säger Berg. 

Oavsett när allsvenskan drar igång ser Berg ut att kunna spela igen. 

– Det är absolut min plan. Den känns realistisk. Jag hoppas att vi kan dra igång snart för det är ganska tråkigt att träna utan att ha matcher att se fram mot. Man märker hur mycket matcherna betyder. 

”Mysigt att vara pappa”

Berg har precis som alla andra påverkats av coronaviruset, men sonen Otto, som föddes i slutet av december, har gjort vardagen roligare. 

– Det har varit en helt fantastisk första pappatid. Det är väldigt mysigt att vara pappa och jag har fått helt andra rutiner. Jag går upp väldigt mycket tidigare och det är skönt för då känner jag mig nästan ännu bättre och piggare på träningen, säger Berg och fortsätter: 

– Det är väldigt härligt att ha honom att fokusera på och ha någon som sprider så himla mycket glädje. Det är väldigt skönt i sådana här tider. 

Publicerad:

LÄS VIDARE