”Hon gillar att göra narr av mig...”

Nilsson Lindelöf om nya livet, flickvännens avslöjanden och speciella COD-teamet

FOTBOLL

Ena dagen en professionell fotbollsspelare som med finess duckar alla känsliga ämnen – andra dagen en privatperson som tjuväter ostbågar i bara kalsongerna på Twitter.

Victor Nilsson Lindelöf är på många sätt unik i dagens fotbollsvärld.

– Hon gillar att göra narr av mig, säger 22-åringen som flickvännens dokumentation av fotbollslivet i Portugal.

1 av 2 | Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527

Tisdagens landslagsträning på Friends Arena bevittnades av omkring 50 personer som tålmodigt tvingades vänta 40 minuter på att få se sina idoler efter att landslaget belagt uppvärmningen utanför arenan.

Det är samtidigt kanske en talande bild av fotbollens utveckling mot en allt mer stängd plats utan insyn för intresserade supportrar. Men det finns självklart undantag. Ett är Victor Nilsson Lindelöf vars liv till stora delar fortfarande ligger öppet för allmän beskådning på flickvännen Maja Nilssons Twitter-konto.

– Jag är exakt samma människa som innan och lever exakt samma liv som innan. Det är inga problem på det sättet. Det är mest när man går ut på stan som man får mer uppmärksamhet, säger 22-åringen.

”Hon får göra exakt som hon vill”

På Twitter har flickvännen bara den senaste månaden bland annat visar hur landslagsstjärnan är uppe i kalsongerna och smygäter ostbågar när han inte håller på att gå under på Ikea eller sitter fångad bland mängder av tvätt i dataspelets värld. En sällsynt transparens i dagens fotbollsvärld.

– Det är hennes Twitter och hon är väldigt rolig. Hon får göra exakt som hon vill. Jag bjuder på det. Hon tycker om att göra narr av mig men det är ingen fara. Om folk tycker att det är roligt så får hon göra det, säger Nilsson Lindelöf.

En intervju med Benficas stjärnskott är också som att växlande tala med de två delarna av hans personlighet. Den privata och den professionella. 22-åringen byter vant mellan avslappnade svar om hur de mer privata delarna av livet har förändrats sedan genombrottet förra året till undvikande klyschor kring klubbframtid, övergångsrykten och kontraktsförlängningar.

Allra tydligast blir det kanske när Dagens Nyheters Johan Esk frågar om det just nu hett diskuterade ämnet om filmningar inom fotbollen.

– Jag har aldrig varit med om det själv att jag mött något som filmat på det sättet. Jag har inget direkt att säga om den saken. Det har jag inte.

Du har aldrig mött en anfallare som filmat?

– Nej, det har jag faktiskt inte gjort.

Lika ovillig att glänta på dörren är Nilsson Lindelöf när det kommer till de återkommande ryktena om intresse från engelska Manchester United.

– Jag trivs bra i Benfica och det är där jag varit, det är där mitt fokus varit hela tiden. Sedan har det skrivits mycket saker, det har det gjort, men det är som sagt ingenting jag fokuserar på.

Att Nilsson Lindelöf är en offentlig person och måste tänka sig för är samtidigt uppenbart. Det visade sig inte minst när 22-åringen, mitt i den hetaste rykteskarusellen i vintras, signerade en Manchester United-tröja.

– Jag signerade alla tröjor som var där. Det var alla slags lag och olika saker men just då blev det väl extra stort. Men jag tänkte inte på att det var deras tröja. Det var ganska lång kö med alla som kom fram men jag hörde efteråt att det blev lite uppståndelse efter det.

Vad tänker du om det?

– En rolig grej.

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527
Maja Nilsson på plats på läktaren under U21-EM.

Uttagen i årets lag

22-åringen har också tvingats vänja sig snabbt vid den nya offentligheten. Det är bara omkring ett år sedan försvararen debuterade i landslaget och resan till att i dag till och med bli uttagen i Årets lag i Portugal har gått fort.

– Jag fick höra att jag blev uttagen och det är så klart väldigt roligt. Extra roligt när det är just spelarna som röstat fram mig.

Har det gått fort?

– Jo, det har väl gått ganska fort. Det kan hända ganska mycket på ett år men det känns bra. Det har gått väldigt bra i klubblaget och jag har fått ta ett stort ansvar här också och spela väldigt mycket matcher. Det är väldigt roligt.

Den som följer Maja Nilssons Twitter har också fått stifta bekantskap med Victor Nilsson Lindelöfs andra stora intresse i livet, tv-spelet Call of Duty som fängslat 22-åringen så till den grad att han bär med sig datorskärmen till bortamatcher med Benfica.

Nilsson Lindelöf spelar där i ett nätverk tillsammans med sina två bröder, en barndomsvän och kompisen från U21-tiden Simon Sandberg (i dag i bulgariska Levski Sofia).

– Men skärmen är inte med den här gången. Den fick stanna hemma. Men det är ingen fara, grabbarna här är ganska roliga så de är min underhållning.

Är Simon bra?

– Han är väldigt duktig. Han är kapten så han gör det jättebra.

Ni är ett lag alltså?

– Ja, vi spelar tillsammans. Om man vill kalla det ett lag eller inte vet jag inte men vi spelar tillsammans och det är väldigt roligt att sitta och snacka med grabbarna och bara spela ett spel. Att fördröja tiden lite.

Det är oklart om flickvännen är lika nöjd men för alla fotbollsfans är öppenhet i alla fall en uppfriskande fläkt bland alla oroliga PR-genier.