”Vi springer tills vi dör, det gjorde inte Barca”

Foto: Anthony BIBARD / Panoramic
FOTBOLL

PARIS. PSG skulle ta Champions League-formen med sig in i ligan, men stötte på patrull mot ett gästande Toulouse.
Svensklaget bommade igen för andra gången mot PSG i år.
– Vi springer tills vi dör, det gjorde inte Barcelona, säger Ola Toivonen efter matchen till Sportbladet.

Fem dagar efter triumfen mot Barcelona var PSG tillbaka i vardagen. På söndagen var Toulouse, med Ola Toivonen och Jimmy Durmaz på bänken, på besök i den franska huvudstaden.
Och efter en första sövande halvlek kunde publiken på Pars des Princes konstatera att Paris Saint-Germain inte stod att känna igen från tisdagens mästerliga match, då de krossade Barcelona med 4–0.

Stred i försvarsarbetet

Toulouse, på nionde plats i tabellen före matchen, bjöd på en solid och tät insats där PSG fick slita för att komma till avslut. Och slita verkade hemmalaget inte särskilt suget på.
Med tio minuter kvar att spela blev Ola Toivonen inbytt för Toulouse, som trots en PSG-forcering i slutminuterna klarade 0–0 på Parc des Princes.
– Vi springer tills vi dör. Det gjorde inte Barcelona, de gick mest. Sen har vi elva spelare bakom bollen. Då är det inte så lätt, förklarar Toivonen resultatet efteråt.
PSG:s tränare Unai Emery lät tisdagens huvudfigurer Angel Di María, Marco Verratti och Blaise Matuidi vila från start.
– Toulouse är ett lag som vet hur man försvarar sig och vi måste jobba på att lära oss hur man låser upp den typen av försvar. Vi saknade både energi och lust i dag, säger Emery efter matchen.

PSG missade läget

PSG missade därmed det gyllene läget att ta in på Monaco i tabelltäten, efter att monegaskerna tappat poäng mot Bastia i torsdags. Resultatet innebär att Toulouse tar fyra av sex möjliga poäng på PSG i ligan den här säsongen. Man har dessutom slagit Monaco och tagit poäng från flera av topplagen.
– Ligan är jämn och alla slår alla, så tar man poäng eller till och med slår topplagen ger det mycket i längden. Men mot de sämre lagen har vi haft svårt att föra matcherna. Vi är fortfarande lite för ojämna när vi ska föra spelet, säger Ola Toivonen som, liksom Jimmy Durmaz, startat de flesta matcher på bänken 2017.
– Vi låg lite dåligt till efter jul och satsade på en mer defensiv uppställning och nu har vi fått resultatet med oss. Det är lugnt faktiskt, det är sånt man får ta. Jag vet att jag kommer att spela mina matcher, så jag är inte orolig, säger Toivonen.
Om en månad ungefär väntar Vitryssland i VM-kvalet med landslaget, en match som det känns som att ni måste vinna?
– Så är det. Har man Holland och Frankrike måste man vinna mot mellanlagen. Jag tror att vi måste ta full pott mot alla andra lag för att ha en chans, säger Ola Toivonen till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM