Ronaldos reservplan: Hyra in ’Ronaldo’

Foto: Walter Bieri / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Livet som fotbollsstjärna kan vara fullspäckat.

Fråga bara Cristiano Ronaldo.

Nu har han anställt en look-a-like på heltid – för att täcka upp alla PR-jobb.

– Det är intensivt, säger modellen Diego Davila.

Cristiano Ronaldos dagar går i ett.

Förutom träningar, resor, uppdrag och matcher med Real Madrid har 32-åringen sponsoruppdrag som under 2016 gav honom drygt 280 miljoner kronor utanför fotbollsplanen – vilket gjorde honom till världens rikaste idrottsman.

”Han är den största stjärnan i världens största idrott”, skrev Forbes i samband med att listan släpptes.

Anställer en look-a-like

Och nu planerar stjärnan att kunna ta åt sig ytterligare sponsoruppdrag.

Därför har Ronaldo heltidsanställt en egen look-a-like som ska kunna täcka upp under fotograferingar och liknande för sponsorerna.

– Det är ett väldigt intensivt jobb. Det är ganska komplicerat och ibland får vi hålla på i flera timmar för att få allt perfekt, säger look-a-liken Diego Davila till brasilianska UOL.

I den spanske modellens arbetsbeskrivning ingår även att träna på ett liknande sätt som Ronaldo för att efterlikna Real Madrid-stjärnans kropp, skaffa samma frisyr som portugisen samt personliga möten med Ronaldo.

– Jag måste ta hand om och vårda min kropp väldigt mycket. Han är en idrottsman på världsklassnivå och har en otrolig fysik. Min kropp måste hela tiden vara så lik hans som möjligt, även om det naturligtvis alltid finns genetiska skillnader. Jag blir även klippt av hans personliga stylist Miguel och ska alltid ha exakt samma frisyr som Ronaldo.

”Ronaldo är ett geni”

Och även om relationen mellan de båda utvecklats erkänner Diego Davila att det fanns svårigheter i början.

– Det är sant att det i början var ett stort avstånd mellan oss. Kanske för att jag var lite blyg. Men med tiden, allt efter att vi har lärt känna varandra, skulle jag vilja säga att Ronaldo är ett geni. Det är ett nöje att få arbeta för honom, säger Davila.

PLUS: Så fick Cristiano Ronaldo sin superkropp

ARTIKELN HANDLAR OM