Djurgården värvar anfallare

Foto: DF FOTBOLL

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Djurgården förstärker anfallet.

Klubben har skrivit ett treårskontrakt med Haruna Garba, 23.

– En stark fysisk forward som har näsa för mål och den typen av egenskaper som vi har letat efter, säger sportchefen Bosse Andersson.

Djurgårdens IF sålde Michael Olunga till kinesiska Guizhou Hengfeng Zhicheng för runt 40 miljoner kronor i vintras. Mathias Ranégie, som var på lån, försvann också.

Sedan dess har klubben jagat anfallare och Gustav Engvall, Bristol City, har varit på väg att skriva på – men stoppats av den engelska klubben. Aliou Badji anlände från Casa Sports i månadsskiftet januari/februari och i dag offentliggjorde Dif att man skrivit kontrakt med provspelaren Haruna Garba.

”Näsa för mål”

– Vi hade en ganska klar bild i somras och då var Garba på väg till Dubai. Sedan så kontaktade han mig vid årsskiftet och ville komma hit och vid den tidpunkten så visste vi att det var en stark fysisk forward som har näsa för mål och den typen av egenskaper som vi har letat efter. Därefter började en process och vi hade som målsättning att Garba skulle vara här i slutet av januari då vi inledde en visumprocess. Den blev dock långdragen, vilket var oförståeligt, och det gjorde att han istället anlände den 13 mars. Men vi hade hela tiden god kontakt under tiden och han är en otroligt fin person utanför planen. Så det växte fram ett förtroende under den tiden, säger Bosse som är väl medveten om att Garba inte har kunnat träna för fullt på det sätt som det var tänkt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

”En superb känsla”

Garba, som gjorde mål i träningsmatchen mot Tromsö senast, är nöjd med flytten till Dif:

– Det var en superb känsla att få göra mål i första matchen, som striker kunde jag inte fått en bättre start. Jag tränar hårt nu och behöver få några fler matcher i kroppen för att komma upp till maxnivå, men jag är på gång. Jag är ännu inte helt van vid underlaget här men på Malta spelade jag ibland matcher på konstgräs så det är inte helt nytt för mig, säger 23-åringen.

– Det är en ära för mig att få spela för Djurgården. En massiv känsla att få vara en del av det här laget och få bära tröjan och klubbmärket. Jag vet att det är väldigt många supportar på matcherna och jag hoppas att jag kan glädja dem med mina insatser, säger Haruna som är extra taggad efter att ha sett en del klipp på DIF-matcher innan han kom hit.

Djurgården gjorde klart med Jonas Olsson från West Bromwich.