Allsvenska spelarna: Hammarby har bäst supportrar

FOTBOLL

Vilken klubb har Sveriges bästa supportrar?

Enligt de allsvenska spelarna finns det inga tvivel.

I Sportbladets undersökning bland spelarna fick Hammarby 54 procent av rösterna – mer än alla andra lag tillsammans.

– Jag är säker på att andra allsvenska spelare är avundsjuka på oss som spelar i Hammarby, säger Kennedy Bakircioglu.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

153 allsvenska spelare, nästan en startelva från varje klubb, svarade anonymt på Sportbladets fråga: "Om du inte får välja ditt eget lag – vilket lag har bäst supportrar?".

Resultatet är slående. När vi summerar rösterna visar det sig inte bara att Hammarby fick flest röster – det var överlägset. Hammarby fick 54 procent av rösterna – 82 av 153 spelare valde Bajen – vilket alltså är mer än alla andra lag tillsammans.

– Jag är verkligen inte överraskad. Det var den känslan jag hade när jag skrev på för Hammarby. Vi har de absolut bästa supportrarna, säger Jiloan Hamad.

”De skulle nog vilja representera laget”

I dag samlas det tiotusentals hammarbyare för den årliga marschen från Södermalm till Johanneshov. Det kommer också bli fullsatt på det slutsålda Tele2 Arena när Bajen tar emot Kalmar FF 15.00.

– Jag förstår att nästan alla röstade på Hammarby. Det finns inget annat. Det vet alla som någonsin varit på Söderstadion. Det är heller inget nytt för oss i Hammarby: men kul att många andra spelare från andra lag känner så också. De ser nog upp till Bajen och skulle nog vilja representera laget, säger lagkaptenen Kennedy Bakircioglu.

Kennedy: ”Säker på att många är avundsjuka”

Han menar att bland allsvenska spelare är väldigt attraktivt att spela för Hammarby.

– Jag är säker på att andra allsvenska spelare är avundsjuka på oss som spelar i Hammarby. "Fan jag hade velat ha den tröjan på mig och springa ut inför fullsatta läktare och bra stämning". Det är något som jag vet att alla drömmer om.

Tvåa i omröstningen kom Malmö FF: 15 procent av spelarna röstade på skåningarna.

Se de sex mest populära klubbarna i faktarutan.

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN