Allsvenskan i fotboll

Klart: Peter Gwargis till Malmö FF

Av: 

Josip Ladan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

De första uppgifterna kom redan i våras.

Nu är det klart: Peter Gwargis lämnar Brighton och är klar för Malmö FF.

– Det är den största klubben i Sverige med många titlar och lång historia, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

Som tonåring värvades den tekniske, Australienfödde mittfältaren av Brighton från Jönköpings Södra. Efter tre år i England återvänder nu Gwargis till Sverige för spel hos de regerande svenska mästarna.

Kontraktet är skrivet till och med 2024 och 21-åringen kommer att bära tröja nummer 21.

– Jag är otroligt glad och stolt över att skriva på för en klubb som Malmö FF. Är man från Sverige så vet man vilka Malmö FF är. Det är den största klubben i Sverige med många titlar och lång historia. Det finns en vinnarkultur här som jag känner igen mig i och brinner för. Jag kommer att försöka bidra med min kreativitet och mål och assist i den sista tredjedelen, säger Gwargis i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Tiden i England var väldigt lärorik. Jag har mognat som människa och som spelare. Det är högre tempo och högre krav i England och det kommer jag ta med mig hit till MFF. Jag är redo att ta nästa kliv och längtar tills jag får dra på mig den himmelsblå tröjan.

”En mångsidig spelare”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson om sitt nyförvärv:

– Peter slog igenom när han var väldigt ung så det är en spelare som vi har haft koll på ett bra tag. Det vi har sett och hört från hans tid i England har varit positivt. Han är en väldigt spännande spelare med bra speluppfattning som är skicklig på att vika in och komma till avslut med sin fina vänsterfot.

– Under de senaste åren har han skolats i England där han har byggt på sig en bra fysik också. Det är en mångsidig spelare som framför allt är tänkt att spela på de offensiva positionerna på mittfältet, säger Andersson till klubbens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Mikael Stahre klar för IFK Göteborg

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF