Djurgården körde över Örebro med 4–0

Segersiffrorna kunde varit större.

Men Djurgården körde över Örebro med 4–0 i träningsmatchen på Tele2 Arena.

Nu är de redo för Svenska cupen som börjar nästa helg.

– Ja, det här är i alla fall ett kvitto på att vi närmar oss träningsspel, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf efter matchen.

Djurgården och Örebro spelade sin sista träningsmatch inför Svenska cupens start nästa helg.

Första halvleken kontrollerades fullständigt av Djurgården. Hemmalaget skapade en del målchanser – men det dröjde till den 26:e minuten innan det första målet kom. Magnus Eriksson serverade vackert Aslak Witry som enkelt stötte in 1–0.

Tio minuter senare utökade Djurgården till 2–0 genom Haris Radetinac som påpassligt tryckte in bollen i nättaket – också framspelad av Magnus Eriksson.

Ny roll – då kom poängen

Efter en timmes spel ökade Haris Radetinac på till 3–0 efter en fin passning av Kalle Holmberg.

Med bara sekunder kvar av matchen nickade även Emir Kujovic in 4–0. Det blev matchens sista mål – och nästa helg går båda lagen in i Svenska cupens gruppspel.

I sin nya roll – i en lägre utgångsposition – har Magnus Eriksson nu producerat fem assist på tre matcher under försäsongen.

– Det känns jättebra. Det är klart att det är en lite ny roll men jag känner mig i jättebra form och har bra lagkamrater runtomkring mig, säger ”Mange” till Sportbladet efter matchen.

Vad är hemligheten?

– Personligen tror jag nog att det handlar om att jag blir lite mer involverad. Sen har jag spelskickliga spelare och vi sätter varandra i lägen där vi vet att vi är bra. Det tycker jag är en av styrkorna som vi har. Har vi yttrar som är bra en mot en, då sätter vi dem i de lägena.

”Ett kvitto”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf menar att laget nu är redo för Svenska cupen – och ser framemot tävlingssamanhang.

– Ja, det här är i alla fall ett kvitto på att vi närmar oss tävlingsspel, säger han till Sportbladet.

Finns det någon detalj som du känner att du saknar?

– Att inte bjuda på för lätta målchanser. Man vill i alla fall att motståndarna ska göra något bra om de skapar målchanser på oss. Det kan man acceptera, men som det var de första tio minuterna i andra halvlek så bjöd vi på lite enkla halvchanser. Men i övrigt så får man vara nöjd.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.