Ilskan mot konkurrenterna: ”Skandal”

Jon Dahl Tomasson.
Jon Dahl Tomasson.

ÖREBRO/STOCKHOLM. Allsvenska konkurrenter överklagade.

Och fick sina matcher flyttade.

Det får Malmö FF:s tränare att rasa.

– Skandal, säger Jon Dahl Tomasson.

Häckens möte med Djurgården och AIK:s med Sirius fick nya speldatum sedan Häcken och AIK överklagat till Svenska fotbollförbundet. Medan Malmös match mot Örebro, där ÖSK skrällvann med 3–2, avgjordes som planerat torsdagen den tionde september.

MFF:s tränare tycker att Häcken och AIK har frångått de allsvenska klubbarnas avtal.

– Det är en skandal, så enkelt är det. Nu vet jag mycket väl att de rent juridiskt fått rätt i det, men när man avtalar något inför starten av säsongen så är det en skandal att de inte håller sina avtal, säger Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter förlusten mot Örebro.

”Håller avtal”

Anledningen till att de svartgula klubbarna ville flytta sina matcher från den nionde respektive tionde september, var att de hade flera spelare på landslagsuppdrag tätt inpå sina allsvenska drabbningar. Malmö frågade aldrig om att hitta ett nytt datum för matchen, då de vill rätta sig efter överenskommelsen.

– Vi håller de avtal vi gjort i början av säsongen, som de andra klubbarna inte gör. Gör man ett avtal, då håller man det. Det är ju inte fördelaktigt att vi har fyra spelare borta (Anders Christiansen, Danmark, Arnor Traustason, Island, Isaac Kiese Thelin, Sverige och Felix Beijmo, U21) och AC kommer tillbaka som han gör, säger Jon Dahl Tomasson.

Beijmo spelade EM-kvalmatch i tisdags (åttonde september) och Christiansen och Traustason satt på bänken för sina landslag samma dag.

I mötet med Örebro fick Christiansen en känning i vaden och tvingades byta i 21:a minuten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.