Ingen Reinfeldt i Djurgården – nobbades

Fredrik Reinfeldt ville ingå i Djurgården Fotbolls styrelse.

Men på klubbens årsmöte valde medlemmarna att inte rösta in den tidigare statsministern.

– Det var inga tvivel om att det var en majoritet där, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Fredrik Reinfeldt har inte gjort någon hemlighet av sin kärlek till Djurgården. Förra hösten nominerades också Sveriges tidigare statsminister till en plats i klubbens styrelse.

Under onsdagskvällen höll klubben sitt årsmöte, och när 264 medlemmar hade sagt sitt stod det klart att Reinfeldt inte kommer att ingå i Djurgårdens styrelse.

– Det är ett spektakulärt namn och sedan valberedningen kom med informationen om att han var nominerad har det varit lite av två läger. På årsmötet var det en majoritet som valde att inte rösta igenom, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Var det en stor majoritet?

– Det var inga tvivel om att det var majoritet där, säger han.

Två förändringar

Lars-Erik Sjöberg fortsätter som ordförande. Annars är det två förändringar som sker i styrelsen.

Förre spelaren Mattias Jonson tar klivet in och ersätter Johan Arneng. Även Linda Wijkström, som tidigare har varit klubbdirektör för Djurgården/Älvsjö och haft flera roller inom Elitfotboll Dam, bland annat som generalsekreterare, tar klivet in i styrelsen.

– Jonson valdes in som ett enhälligt ja. Linda Wijkström har stor erfarenhet och är en stark röst inom damfotboll. Att hon väljs i var en ny post i styrelsen, så det är väl den stora förändringen, säger Djurgårdens presschef Marcus Björling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.