PL-mittfältare tvingas pausa karriären för njurtransplantation

Kevin McDonald, 32, tvingas, pausa karriären.

Fulham-mittfältaren förbereder sig för en njurtransplantation.

– Det är svårt att ta in, men fotboll är prio två nu, säger han till Sky Sports.

14 år.

Så länge har Kevin McDonald, 32, lidit av njursjukdom. Nu tvingas Fulham-mittfältaren att pausa karriären för att genomgå en operation. Förhoppningsvis opereras han i april.

McDonald, som bland annat har fem matcher för det skotska landslaget, hoppas att kunna spela på nytt efter operationen, men har accepterat att han kan spelat sin sista fotbollsmatch.

– Det är svårt att ta in, men fotboll är prio två nu. Mitt liv, min familj, mina vänner och min hälsa är nummer ett, säger 32-åringen till Sky Sports.

– Det måste göras, oavsett om det är nu, i slutet av året eller om tio år. Någon gång måste det göras. Jag vill ha det gjort, jag vill återgå till ett normalt liv. Jag tar tio tabletter om dagen, så jag vill tillbaka till ett normalt liv och förhoppningsvis blir det snart.

Ena njuren fungerar inte

McDonald fortsätter:

– Med åren har min njurfunktion blivit sämre. Det är en del av sjukdomen, det blir värre med tiden. Vi hoppades att jag skulle kunna avsluta min fotbollskarriär först innan ett ingrepp, men tyvärr blir det inte så.

– Jag har en njure som inte fungerar alls och en njure som fungerar till tio procent nu.

McDonald har tillhört Fulham sedan 2016.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.