Anders Svensson: Vad ger det i det långa loppet?

Skeptisk till Marek Hamsik-värvningen

Marek Hamsik är klar för IFK Göteborg.

Men kommer Blåvitt gynnas av nyförvärvet?

– Jag tycker om när man bryr sig om klubben. I detta fall är det inte så, säger Anders Svensson.

Tidigare Napolistjärnan Marek Hamsik, som blev klubbens främste målgörare någonsin, ska spela i allsvenskan 2021.

Under måndagskvällen presenterades 33-åringen av IFK Göteborg. Men trots att allsvenskan blir en världsstjärna rikare är alla inte lika begeistrade.

”Skeptisk”

Tidigare landslags- och Elfsborgsstjärnan Anders Svensson, 44, ställer sig tveksam till Blåvitts supervärvning.

– Det är så klart väldigt överraskande. Klart att det kan vara lockande att få en sådan spelare under en kort period, men jag tror att det kanske förstör mer än vad det gör nytta, säger han till Borås Tidning och fortsätter:

– Han kommer in och ska få speltid, men vad ger det i det långa loppet? Man kanske kan lära en del av att träna ihop med en sådan spelare men han kommer enbart för sig själv och sitt egna behov. Det finns ingen känsla för Blåvitt i hans huvud. Jag är lite skeptisk.

För Sportbladet utvecklar Anders Svensson sitt resonemang.

– Jag tror att det är en väldigt, väldigt duktig spelare. Jag är mest skeptisk till kortsiktiga lösningar. Jag är mycket för klubbkänsla och det här är en spelare som kanske inte bryr sig så mycket om IFK Göteborg, utan bryr sig om sig själv. Han vill ju få speltid för att själv komma i form inför EM.

Men det finns fördelar också?

– Självklart. Sportsligt blir det en boost, han kommer ju höja nivån på hela serien. Det kan bli jättebra, men ska man verkligen ta in en sådan kortsiktig lösning? Det är så lätt att man blir enögd och helt plötsligt tror att Blåvitt är guldkandidater. Man ska nog vara lite försiktig.

Möttes för elva år sedan

För elva år sedan ställdes Anders Svenssons Elfsborg mot Napoli, med en 23-årig Marek Hamsik i laget, i kvalet till Europa League.

Boråslaget föll med sammanlagt 3–0, efter Edinson Cavanis dubbla fullträffar på svensk mark.

– Jag minns att vi förlorade mot ett lag som var bättre än oss. Borta gjorde vi en jättematch, säger Anders Svensson.

Marek Hamsiks kontrakt med Blåvitt sträcker sig till den 30 augusti 2021.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.