U21-landslaget i fotboll

U21-match ställs in – flera coronafall i Armenien

Av: 

Moa Berander

FOTBOLL

På fredag skulle U21 till Cypern för att möta Armenien i EM-kvalet.

Men Uefa har beslutat att ställa in matchen.

Det armeniska landslaget har drabbats av ett stort antal coronafall.

U21 har gjort det bra i EM-kvalet. De tre senaste matcherna har de vunnit stort och hållit nollan.

Nästa match var planerad till på fredag, mot Armenien. Men Uefa har bestämt att matchen ställs in. Armeniska landslaget har ett stort antal fall av covid-19 i truppen. På grund av oroligheterna i Nagorno Karabach har de inte möjlighet att komplettera truppen med andra spelare.

– Det är väldigt tråkigt, men man förstår deras situation. Jag tror de har det värre än oss, som missar en match, säger Besard Sabovic, som är med i U21-truppen.

”Den största respekt”

– I den bästa av världar önskar man att matcher ska avgöras på fotbollsplanen, men i dessa speciella tider får vi vara redo för allt och agera efter det. Vi har den största respekt för att armenierna befinner sig i en väldigt svår situation där de inte bara har covid-19 att hantera utan också oroligheterna i Nagorno Karabach, som ju är orsaken till att matchen skulle spelas på Cypern, säger tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson på SvFFs hemsida.

Vad följderna blir är ännu inte klart, men matchen är markerad som inställd och inte framflyttad. Det normala vid en inställd match skulle vara att Sverige i detta fallet får en seger med 3–0, men det blir nu ett disciplinärende hos Uefa för att bestämma följderna.

Fick beskedet före avresa

– I det här läget har jag svårt att se det kommer bli match vid något annat tillfälle längre fram, men vi får helt enkelt vänta och se vad det exakta beskedet blir till slut, säger Claes Eriksson.

U21-landslaget blir kvar i Stockholm, i den ”coronabubbla” där de har samlats. Men spelarna lyckas underhålla sig ändå.

– Man såg fram emot värmen på Cypern, men det är alltid skönt att vara på hemmaplan. Jag och Jesper Karlsson har kört lite ”två touch” i korridoren och vi har lite småtävlingar med laget för att det ska bli roligare att vara här, säger Sabovic.

Två coronafall i Sverige

Under tisdagen har Adam Carlén och Samuel Brolin testats positivt för coronaviruset och lämnat samlingen. Ingen av spelarna har uppvisat symtom. Eventulle ersättare är inte uttagna ännu.

Sveriges nästa match, mot Italien, spelas den 18 november i Pisa.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Inga blåbär Sverige mötte – det såg bara så ut

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

U21-landslaget i fotboll

Claes Eriksson

Uefa

Besard Sabovic

Jesper Karlsson