Allsvenskan i fotboll

Thern-duellen: ”Kan tanka min bil…”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. 3-3 mellan IFK Göteborg och IFK Värnamo och oavgjort i familjen Therns interna bil-bråk.

– Nu kan väl Simon tanka min bil, säger Värnamotränaren.

– Han tänker inte på sina barnbarn, säger mittfältaren.

IFK Göteborg hade mängder av spelare skadade och bjöd dessutom superettannykomlingen IFK Värnamo på mängder av ytor utanför och runt sin trebackslinje i 3-5-2-systemet.

Efter 51 minuter i Blåvitts allsvenska genrep ledde IFK Värnamo med 3–1 efter två mål av Oscar Johansson och ett av Abdussalam Magashy.

Simon Thern låg bakom Blåvitts reducering som Kevin Yakob vinklade in i 36:e minuten.

Gemensamt för de tre målen från nykomlingen i superettan – alla tre hade sitt ursprung på IFK Göteborgs läckande vänsterkant.

– Om man inte håller på för länge när man vunnit bollen och snabbt kommer ut i de positionerna så finns det alltid ett hot där annars hinner de få ihop sin fembackslinje, säger Värnamotränaren Jonas Thern.

En bättre offensiv från IFK Göteborg under den avslutande halvtimmen sminkade delvis över försvarsproblemen.

Kevin Yakob, som fungerade bra i sin flytande anfallsroll, nickade in 2–3 (61) och sitt andra mål efter fint inlägg från Gustaf Norlin. Alhassan Yusuf kvitterade till slutresultatet 3–3 för hemmalaget framspelad av Kevin Yakob.

3-3 och alla var lika nöjda eller missnöjda.

– Inställningen var inte på topp. Vi var inte beredda att göra jobbet och vi vann alldeles för lite dueller och andrabollar. Vi går bort oss i vårt presspel, säger IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.

– Spelar man 3-3 mot oss så har man lite att jobba med, tänkte jag precis säga, säger VM-bronsmedaljörkollegan från 1994, Jonas Thern med ett brett flin.

Vad tror du om IFK Göteborg i år?

– När de blixtrar till och får in spelarna de har som är trygga med bollen så kommer det att lyfta. Men det är viktigt att hålla alla friska, säger Thern Sr som även kryssade med sonen Simon i en familjetypisk ordduell efter matchen.

– Nu kanske Simon kan tanka min bil som han lånat. Han lämnade igen den med tom tank, säger Jonas Thern.

Repliken från sonen Simon:

– Han tänker inte alls på sina barnbarn. Kör man en Dodge RAM som drar 1,6 liter/milen så spelar det ingen roll om jag fulltankar den i Värnamo, den är halvtom när jag har kommit till Göteborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Wagner: Han kommer bli extremt viktig för IFK Göteborg

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Göteborg

IFK Värnamo

Simon Thern

Pontus Wernbloom

Sebastian Eriksson