”Okände” anfallaren målskytt direkt i EM

Schweiz vann mot Ungern

Publicerad 2024-06-15

Kwadwo Duah, 27, debuterade i landslaget förra veckan.

Under lördagen ledde han Schweiz till seger i EM-matchen mot Ungern.

– Min familj och människorna runt om mig har märkt att folk är lite skeptiska till mig, säger Duah till SRF.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Schweiz har anfallsstjärnor från Milan och Monaco i truppen. Men det var inte storklubbarnas profiler som levererade mot Ungern.

Kwadwo Duah inledde sin resa med det schweiziska landslaget när han fick spela 45 minuter i en träningslandskamp mot Estland och under lördagen fanns han plötsligt i startelvan i EM:s första match.

Fotbolls-EM 2024: Spelschema – alla matcher och tider

Succé för Kwadwo Duah

Duah har harvat runt i en del mindre kända ligor under sin karriär och just nu tillhör han bulgariska Ludogorets där han gjorde tio mål i ligan förra säsongen.

Men trots den anonyma klubblagstillvaron tog det tolv minuter för Duah att sätta avtryck i ett stort fotbollsmästerskap. Han blev framspelad av Michel Aebischer och placerade in 1–0 för Schweiz mot Ungern.

– Jag drömmer fortfarande. Andra landskampen, första målet … Jag exploderar inombords, säger Duah till radio- och tv-stationen SRF.

Han fortsätter:

– Jag dedikerar målet till alla som trott på mig och jag riktar också ett stort tack till Murat Yakin (förbundskapten). Det är inte självklart att bli uttagen när man spelar i Bulgarien. Min familj och människorna runt om mig har märkt att folk är lite skeptiska till mig. Med det här målet har jag visat att jag kan göra mål.

Xhaka: ”Väldigt stolt”

Schweiz vann med 3–1 mot Ungern och de tre poängen gör att laget hakar på Tyskland i toppen av EM:s grupp A.

– Jag är väldigt stolt över att vi vann matchen. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek. Vi hade det lite tuffare i andra halvlek men jag tycker vi förtjänade de tre poängen, säger lagkaptenen Granit Xhaka till Uefa.

Följ alla matcher från fotbolls-EM i Sportbladets målservice

Följ ämnen i artikeln