Bergvalls löfte till fansen inför flytten

Publicerad 2024-06-02

Lucas Bergvall gör sin sista match för Djurgården i derbyt mot Hammarby. 

Innan flytten till Tottenham skickar han ett löfte till supportrarna. 

– Jag kommer tillbaka, säger 18-åringen.

Följ ämnen

Under hela veckan har autograf- och bildkön ringlat längre än vanligt på Kaknäs. Det är ingen som har missat att Lucas Bergvall snart går vidare till betydligt större äventyr. 

Flyttlasset till London går den 25 juni och mindre än en vecka senare gör han sin första träning med Tottenham. 

– Det är klart man är nervös och exalterad över att komma till Premier League och en storklubb och se hur de jobbar. Det känns bra, samtidigt tråkigt också att lämna. Jag har varit här i 1,5 år och det är min familj. 

Att 18-åringen har siktet inställt på att komma tillbaka till Djurgården råder det inga tvivel om. Men det kommer att dröja. 

– Det blir väl om 17-18 år kanske. Jag ska avrunda karriären här, säger han.

Bor nära andra Spurs-spelare

Bergvall flyttar inte själv till London. Först kommer hans mamma och pappa för att bo med honom och om ett år kommer flickvännen Mackenzie. 

– Jag har fixat en lägenhet som vi har fått hjälp med av Tottenham. Det är prioriterat att den ligger nära anläggningen i stället för centrala London. Sen är det ganska nära en tunnelbana så att man kan ta sig till centrala utan trafiken så det ligger väldigt bra. Det är flera spelare som bor i det området, säger han. 

Bergvall, som tog körkort så sent som i torsdags, och är beredd på att vänstertrafiken kommer att bli en utmaning. 

– Hemskt alltså. Precis när jag tagit körkortet också, det blir jobbigt.

Lucas Bergvall med supportrar.

”Kom som en chock”

När Bergvall skrev på för Tottenham som 17-åring och valde bort Barcelona var han omskriven överallt och fick mängder med reaktioner på sociala medier. Mittfältaren ser det som en bra lärdom inför Premier League-flytten. 

– Det kom lite som en chock. Jag trodde inte att det skulle bli så mycket. Det finns både fördelar och nackdelar. Ena sidan är jätteglad, andra är inte lika glad. Jag tror att det var bra att det hände så har man fått vänja sig och lära sig ännu mer, säger han och fortsätter: 

– Jag är van att det blir mycket på sociala medier och det kommer bli mycket mer så det är bara att vänja sig ännu mer. 

Hur mycket kontakt har du haft med Tottenham under den här våren? 

– De har lämnat det ganska fritt till mig och de vet att jag vill fokusera på Djurgården nu sista tiden. Men det är klart att vi haft kontakt. Efter Malmö hemma var jag ute och käkade med deras sportchef i Stockholm, men det har varit på en bra nivå. Det har varken blivit för mycket eller för lite. 

Vad kommer du sakna mest? 

– Familj, vänner och flickvän och Kaknäs. Att bara komma hit ut där det är så lugnt och bara kunnat träffa alla och träna.

Lucas Bergvall.

Vill avsluta på topp

I Djurgården har Bergvall spelat en hel del tia under säsongen, men i Tottenham blir det en mer tillbakalutad roll. 

– Jag har gjort bra matcher som tia absolut, men också mindre bra. Det känns som att jag har hittat en jämnare nivå och kan vara lite mer fri och komma ut och hämta boll och styra spelet lite mer som sexa eller åtta och det har vi har snackat mer om, säger han. 

Bergvall hoppas såklart på speltid i Premier League redan under hösten, men säger att han mest vill komma dit och utvecklas som spelare. 

Våren i allsvenskan har gett extra självförtroende och nu hoppas han få avsluta med en seger i derbyt mot Hammarby. 

– Det känns verkligen bra att komma från en säsong där du har spelat mycket, gjort bra i från dig och känner dig i bra form. Speciellt i de senaste tre matcher. Men vi har en match kvar och jag vill avsluta på topp, säger han.