”Då är jag övertygad om att jag har 5 guld”

Han är förste SM-guldvinnaren född på 2000-talet

Foto: BILDBYRÅN

avJohan Flinck

FOTBOLL

Pavle Vagic är den förste svenske mästaren född på 2000-talet.

Nu siktar MFF-talangen på Erdal Rakips rekord.

– Är jag i MFF när jag är 21 år är jag helt övertygad om att jag har fem SM-guld, ler anfallaren inför dagens sista match.

SISTA CHANSEN! Beställ unika MFF-bibeln här!

I dag, efter sista matchen mot Häcken, får Malmö FF, efter ett par veckors väntan, äntligen lyfta Lennart Johanssons pokal.

Man gör det för fjärde gången på fem år.

Men en spelare som gör det för första gången är Pavle Vagic, den förste svenske mästaren som är född på 2000-talet.

– Det är inget jag tänkt på tidigare men nu känns det jätteroligt och speciellt, säger jättetalangen, som har ett par SM-guld som ungdomsspelare, det senaste med U19 i fjol.

Debuterade förra matchen

Vagic, som är given i U17-landslaget, har fortfarande bara lärlingskontrakt med MFF men har tränat med a-laget hela året. Efter att suttit på bänken i tre matcher sedan i somras fick 17-åringen komma in sista halvtimmen i segermatchen mot Sirius i förra omgången. Mot Häcken i dag börjar han på bänken igen och tränaren Magnus Pehrsson har flaggat för att det kan bli ett nytt inhopp.

– Jag har utvecklats väldigt mycket som både spelare och person det här året. Jag har blivit tränad av de bästa och tränat med de bästa. Jag har fått en helt annan mental inställning till allt som har med fotboll att göra. Målet var att få debutera i allsvenskan denna säsongen och nu vill jag spela inför hemmafansen i dag.

Började i MFF:s fotbollsskola

Precis som Markus Rosenberg och Erdal Rakip har Vagic gått hela vägen från MFF:s fotbollsskola för knattar till a-laget.

I år blir Rakip, som också debuterade som 17-åring i allsvenskan, den yngste (21 år) i allsvenskans historia att ta sitt fjärde SM-guld. Han har bara missat ett år – 2015 när Norrköping vann.

Fortsätter MFF:s dominans och Vagic blir bofast i a-truppen kan han slå det rekordet 2021.

– Malmö är ett lag som alltid har målsättningen att vinna allsvenskan. Är jag i MFF när jag är 21 år är jag helt övertygad om att jag har fem SM-guld, ler han.

Tilläggas ska att om Mattias Svanberg, som är född 1999 och tog SM-guld redan i fjol, är kvar i MFF om tre år och klubben fortsätter rada upp guld, så slår han Rakips rekord då.

Malmö FF:s guldmålningar 00:15
ARTIKELN HANDLAR OM