”Lindelöf visade sin klass – bäst hittills”

avMartin Tolén

1 av 3 | Foto: Armando Franca / TT NYHETSBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf har varit kritiserad och ifrågasatt.
Men efter insatsen mot Benfica är tongångarna annorlunda.
”Lindelöfs bästa insats hittills”, skriver Manchester Evening News.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har haft förtvivlat svårt att imponera på de engelska experterna under sin inledande tid i Manchester United.

Men efter Phil Jones skada fick den svenske mittbacken göra sin tredje raka Champions League-match efter det korta inhoppet mot Liverpool i helgen.

– Det är ingen press på honom, det här är inget val utan en nödvändighet när Phil Jones och Eric Bailly är skadade. Men jag litar på honom, han är en bra spelare, sa managern José Mourinho strax före avspark.

”Visade sin klass”

Och insatsen var övertygande.

Manchester United vann med 1–0 – efter en målvaktstavla av debutanten Mile Svilar – och Lindelöf får fina omdömen i de engelska tidningarna.

”Imponerar med sitt passningsspel och var trygg bakåt”, skriver Daily Express och ger Lindelöf en sjua.

Manchester Evening News och Daily Mirror ger svensken en sexa på betygsskalan.

”Victor Lindelöf visade sin klass. Kanske hans bästa insats i United hittills. Han visade upp en träffsäkerhet i passningsspelet som skapade en del problem för Benfica”, skriver Manchester Evening News om sin sexa.

”Lindelöf sparas till matcherna i Champions League då han inte är stor nog för engelsk fotboll”, fortsätter Daily Mirror.

”Borde få spela mer”

Efter insatsen höjs även röster för att 23-åringen är redo för mer speltid i både ligan och Champions League.

”Jag vet att Benfica knappt testade Manchester United, men jag var imponerad av Victor Lindelöf. Ser så trygg ut med bollen och borde få spela mer”, skriver TalkSports Liam Canning.

Manchester Uniteds nästa ligamatch spelas borta mot Huddersfield på lördag.