Kritiken mot Madrid: ”Alla klockor ringer”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Real Madrid föll tungt mot Tottenham i Champions League.
Nu döms klubben ut av spanska medier.
”Alla varningsklockor ringer”, skriver Marca.

1 av 5

Real Madrid hade ingen rolig kväll i England på onsdagen. Laget föll med 1–3 i Champions League-mötet Tottenham, spanjorernas första förlust mot Premier League-klubben, efter stor show av Dele Alli, 21, och tappade greppet om förstaplatsen i gruppen.

– Jag är inte orolig och jag kommer aldrig att bli det. Vi hade chanser att kvittera, men vi hittade inte målet, sa Real-tränaren Zinedine Zidane, som fick hård kritik efter förlusten.

”Efter matchen stod Zidane helt själv vid sidlinjen, förnedrad och slagen. En av Real Madrids allra störste – en av deras stora ikoner – såg sitt rykte slitas sönder”, skrev Mirror-krönikören John Cross.

”Ovärdigt ett sånt lag”

Och inte heller hemma i Spanien är kritiken nådig.

Marca skriver att ”alla varningsklockor ringer” och att ”ligakrisen nu även har flyttat sig till Champions League”. Samtidigt hävdar krönikören Hugo Cerezo att ”matchen var ovärdig ett lag som har vunnit CL två år i rad”.

Även Diario AS går hårt ut. ”Mardrömmen på Wembley” basunerar tidningen ut på sin förstasida och menar att Cristiano Ronaldos tröstmål med tio minuter kvar bara ”satte lite smink på ett redan obotligt sår”.

”Total kris”

Tidningen skriver också att Zidane praktiskt taget redan sagt adjö till sitt tränarjobb.

Barcelona-baserade Diario Sport är desto gladare. Tidningen kallar Madrids resa för ”planlös” och skriver att klubben befinner sig i ”total kris” och att Zidane är ”oförmögen att hitta några lösningar”.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.