Caroline Seger kapten i nya landslaget

”Ingen tanke på att sluta”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Patric Söderström/TT NYHETSBYRÅN

ROVINJ. Caroline Seger fortsätter som kapten i landslaget även under Peter Gerhardsson.

32-åringen berättar att det aldrig var nära att hon skulle sluta efter EM.

– Jag vill inte sätta ett datum eller en tid när jag ska sluta, säger 32-åringen.

Caroline Seger var kapten i laget som åkte ut redan i EM-kvartsfinalen i somras och 32-åringen tror att laget kan ha lagt för mycket fokus på premiärmatchen mot Tyskland.

– Det började väldigt bra och var mycket snack om Tysklandsmatchen. Vi fokuserade på att göra ett väldigt bra resultat där och kanske la lite väl stort fokus på den matchen. Vi gjorde en väldigt bra prestation, men det ledde inte till så mycket mer egentligen med tanke på hur det gick senare, säger Seger.

”Ingen tanke att sluta”

Eftersom mästerskapet var slutet på en era med Pia Sundhage i spetsen spekulerades det i om några av de äldre spelarna skulle sluta.

Seger berättar att det aldrig var aktuellt för henne trots en tung säsong i Lyon – även om det också blev flera titlar – där hon tappade sin startplats.

– Jag hade ingen tanke på att sluta. Jag känner att jag fortfarande har kvar att ge. Det är två nya förbundskaptener och lite andra ansikten. Det ger motivation i sig. Jag vill kanske inte heller sätta ett datum eller en tid när jag ska sluta, utan jag tror att när den dagen kommer så kommer man nog att känna det och att det bara finns en sak att göra och det är att sluta. Det kommer såklart var tufft när den dagen kommer. Men någonstans har man satt bollen i rullning vid sidan av även om det är svårt att acceptera.

”Orkade inte riktigt med det”

Efter EM bytte hon Lyon mot Rosengård, ett val som kändes lätt efter en sista tid på bänken.

– Jag orkade inte riktigt med det, behövde komma hem och landa. Hade jag varit 20 år och fått den motgången så hade jag nog gått ner mig mycket värre, sen är det väl mer normalt att gå på minorna när man är yngre. Men det är ingen dans på rosor när man spelat så länge och varit startspelare överallt sen så är man plötsligt inte det.

Du var rätt tydlig med var du tyckte när du kritiserade tränaren efter säsongen...

– Ingen kan någonsin säga till mig att jag inte gjort mitt jobb i Lyon, både på och utanför plan, det var väldigt viktigt för mig. Sedan gillar inte jag när man ger så mycket av sig själv och så blir man ljugen rätt upp i ansiktet. Då var min gräns nådd och jag visste att jag inte skulle vara kvar och aldrig ha med honom att göra igen.

I Rosengård har Seger fått tillbaka sin startplats, och kaptensbindeln som hon burit så många gånger förut. En roll hon nu även får i det ’nya’ landslaget efter diskussioner med de nya förbundskaptenerna bland annat.

– Alltid en ära. Det är en roll jag haft under många år och i flera lag, så det är en naturlig roll för mig även om jag är samma Caroline Seger med eller utan bindel.

Landslaget spelar VM-kval borta mot Kroatien på tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.